Reduceri de 50% pentru studenţi şi elevi la călătoriile cu trenul


Într-un an şcolar, (1 ocotmbrie - 30 septembrie) studenţii vor beneficia, petru trasnportul feroviar, de 24 de călătorii simple cu reducere de 50% din tariful trenurilor interregio, clasa a II-a.

Proiectul de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor,  aflat în dezbatere publică, aduce precizări referitoare la călătoria studenţilor şi elevilor pe calea ferată: rangul de tren şi clasa la care se acordă reducere la transport, numărul de călătorii şi perioada în care elevii şi studenţii beneficiază de reducerea de 50% la transportul pe calea ferată, cine decontează contravaloarea călătoriilor efectuate de către elevi şi studenţi. Astfel, elevii din învăţământul obligatoriu şi cel liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul pe calea ferată şi cu metroul, în tot timpul anului calendaristic.

Studenţii beneficiază de reducerea de 50% doar în timpul anului şcolar, care este cuprins în 1 octombrie şi 30 septembrie.

Ministerul Transporturilor, prin bugetul de stat, va acoperi cheltuielile aferente acestor reduceri.

Pentru elevi şi studenţi, eliberarea biletelor de călătorie şi a abonamentelor lunare, cu reducere, se face contra cost, în baza carnetelor sau legitimaţiilor, după caz, vizate la zi.

Pentru studenţi eliberarea legitimaţiilor de călătorie cu reducere 50% din tariful trenurilor interregio se face în baza legitimaţiei de student pentru reducere transport şi a carnetului de cupoane pentru călătoria studenţilor pe calea ferată cu reducere de 50%.

Ministerul Educaţiei Naţionale va asigura tipărirea legitimaţiilor pentru reducere la transport şi a carnetelor de cupoane care se repartizează instituţiilor de învăţământ superior.

Comentarii Facebook