In magazinul Get High, de pe strada Motilor, doua grame de nisip costa 35 de lei! Vezi cum arata pliculetele FOTO

 

In magazinul Get High, de pe strada Motilor, doua grame de nisip costa 35 de lei, in timp ce in comert nisipul decorativ ajunge la numai 6  lei. Autoritatile statului se declara cu mainile legate si spun ca nu pot face nimic.


"Aceste plante sau substante cu efecte halucinogene se vand fara ca organele statului, cum sunt ofiterii de la BCCO sa intervina. In acest moment, nu am gasit nicio diferenta in ceea ce priveste descrierea de pe eticheta intre acest nisip decorativ ambalat in plic si acest nisip decorativ, care se vinde in magazinele de decoratiuni. Au aceleasi ingrediente, probabil coloristica asemanatoare, dar nu sunt trecute substantele daunatoare pentru organism", a precizat seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj, Mircea Radu.

Doua grame de nisip decorativ de la magazinul Get High de pe strada Motilor costa 35 de lei, iar nispul decorativ din magazinele de profil costa 6 lei o sticla de peste 200 de grame. Este greu de crezut ca cineva plateste 35 de lei pentru a folosi 2 grame de nisip decorativ, dar autoritatile statului nu pot retrage aceasta marfa din comert, desi este evident ca vorbim despre droguri usoare.

"Probabil, daca se va gasi o metoda prin care sa se interzica nisipul decorativ, vor ambala ciment. Orice pot gasi. Inventivitatea dansilor este nelimitata. Sunt doua societati, una din Bacau si alta din Ramnicu Valcea cu multe puncte de vanzare in tara, care aprovizioneaza Romania cu aceste produse. Este vorba despre doua persoane care au gasit acest sistem de a atrage tinerii. Din pacate in fiecare unitate scolara si poate clasa exista cel putin un tanar care a consumat sau are cunostinte care au consumat", a mai spus Mircea Radu.

Seful CJPC Cluj arunca vina pe ofiterii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCC), care ar trebui sa gaseasca o modalitate prin care sa fie luate masuri impotriva acestor magazine. "Cei de la BCCO ridica din umeri si spun ca nu exista un cadrul legislativ prin care sa fie inchise aceste magazine. Eu propun ca aceasta vanzare de plante, nisip trebuie sa fie stopata. Cei de la BCCO ar trebui sa fie coordonatorii acestei actiuni impotriva acestor magazine. Poate ar fi o alta varianta implicarea ministerelor: Ministerul Agriculturii sa avizeze comercializarea de ingrasaminte pentru flori, sarea de baie si alte plante asemanatoare de catre Ministerul Sanatatii, iar nisipul decorativ sa aiba avizul Ministerului Mediului. Poate ca este o varianta si autorizarea acestor produse care sunt puse in comert ar pune capat acestui trafic de droguri", a mai spus Mircea Radu.

In Cluj-Napoca, functioneaza acum un singur magazin in care sunt vandute droguri usoare, pe strada Motilor. Societatea Get High a fost controlata la inceputul acestei saptamani si urmeaza sa fie inchisa prin hotararea Judecatoriei Cluj-Napoca.

 

Vezi si...

Magazinul de etnobotanice Get High de pe Motilor va fi inchis de Primarie! Un consumator le-a aratat fundul jurnalistilor VIDEO

Comentarii Facebook