Magazinul de etnobotanice Get High de pe Motilor va fi inchis de Primarie! Un consumator le-a aratat fundul jurnalistilor VIDEO


Magazinul de etnobotanice de pe strada Motilor, detinut de societatea comerciala Get High, va fi inchis prin hotarare judecatoreasca, a anuntat seful Politiei Locale din cadrul Primariei Cluj-Napoca, comisarul Ioan Calugar.

Controlul facut de Politia Locala i-a nemultumit pe consumatori, care nu si-au putut cumpara drogurile usoare. Unul dintre ei le-a aratat in dispret fundul jurnalistilor, suparat ca in magazin erau politistii locali.

Societatea Get High vinde in magazinul de pe strada Motilor 11 produse care contin substante etnobotanice, dar care nu sunt incriminate de ordonanta 6/2010, care interzice comercializarea a 45 de substante etnobotanice.

Actul normativ este, insa, incomplet si nu ii ajuta pe politistii de la anti-drog sa intervina si sa inchida altfel de magazine. "In realitate sunt circa 4.000 de substante periculoase, dar pe ordonanta sunt trecute numai 45. Cei care detin astfel de magazine nu le mai folosesc pe cele 45, dar au adus altele din China si vand in voie. Pur si simplu nu avem ce sa le facem. Aici, pe strada Motilor, vand prafuri si substante mai periculoase ca cocaina si heroina, dar pentru ca nu incalca legea nu ii putem inchide", a declarat un ofiter Brigada de Combatere a Crimei Organizate.

Politia Locala din cadrul Primariei Cluj-Napoca se foloseste pentru a inchide magazinul de hotararea consiliului local care interzice comercializarea substantelor periculoase la mai putin de 2 kilometri de orice scoala sau biserica.

"In luna august am efectuat un control la societatea comerciala Get High, care are ca obiect de activitate comecializarea de produse etnobotanice, in speta produse si nisipuri decorative. Ca urmare a constatarilor de la data respectiva s-a dispus sistarea activitatii, masura care nu a fost pusa in aplicare. Am revenit cu un alt control, la care am solicitat prezenta Garzii Finaciare, a OPC, DSP si ai ofiterilor de la crima organizata. Fata de substantele gasite in luna august au mai fost gasite doua substante care au fost ridicate, urmand sa fie analizate in cadrul unui laborator specializat. De maine vom demara procedurile legale pentru a suspenda activitatea magazinului pe cale judecatoreasca", a declarat comisarul Ioan Calugar, directorul Politiei Locale Cluj.

Comentarii Facebook