Sambata 26 Noiembrie

Humvee -uri militare alături de echipaje de poliție pe drumurile din Cluj-Napoca - FOTO


Echipaje ale armatei și poliției au apărut în principalele intersecții ale Clujului, fiind legitimați șoferii pentru a se vedea care este scopul deplasării lor.

Ordonanța militară numărul 3 prevede că și pe timpul zilei, între orele 6.00 și 22.00, nu numai noaptea, deplasările pe distanțe mai lungi să se facă numai pentru a merge la locul de muncă sau pentru chestiuni urgente. Șoferii trebuie să aibă asupra lor legitimația de serviciu sau adeverinţă de serviciu semnată de angajator, chiar și fără ștampilă.

Persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă numai între orele 11.00 și 13.00, pentru a merge la magazinul alimentar sau farmacie, în rest aceștia trebuie să stea în casă, cu unele excepții. 

Sunt permise: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, deplasarea pentru asistență medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistența persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinței, deplasarea pentru donarea de sânge, deplasarea pentru voluntariat, pentru activități agricole.

Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă numai între 11 și 13, pentru deplasarea pentru cumpărarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, pentru asistență medicală, pentru îngrjirea unui minor, pentru necesitățile animalelor.Este permisă și  în afara acestui interval pentru activități profesionale sau activități agricole.

Angajații trebuie să prezinte o legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator, în timp ce liber profesioniștii și PFA trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului sau tabletei.

Comentarii Facebook