Harta vacanțelor școlare din februarie 2023. Majoritatea județelor au ales o opțiune mai bună decât Clujul


Vacanța din februarie 2023 nu va fi în același timp pentru toții elevii români. Conducerile școlilor din România au decis în urma consultării cu părinţii, elevii şi profesorii, în ce interval din luna februarie 2023 vor avea o săptămână de vacanță. Clujul a optat pentru a treia săptămână din februarie, intervalul 13-17 februarie. Treizeci dintre județele țării vor avea vacanța mobilă în a patra săptămână din februarie 2023, intervalul 20-24 februarie, o alegere mult mai inspirată, căci în acest fel se produce o distanțare mai bună între vacanța de Crăciun și cea de Paști. 

30 dintre județele țării vor avea vacanța mobilă din februarie 2023 în a patra săptămână din februarie, 10 județe – în a treia săptămână, iar Ilfov și Suceava sunt cele două județe care vor avea vacanță în a doua săptămână a lunii februarie, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a anunțat că a fost stabilită poziționarea vacanței mobile de la începutul anului viitor, în întreg sistemul de învățământ, scrie Edupedu.ro.

Treizeci dintre județele țării au ales o opțiune mai bună pentru vacanța din luna februarie 2023. Astfel, elevii care vor fi în vacanță în perioada 20-24 februarie 2023, vor avea parte de o distanțare mai bună dintre vacanța de Crăciun și cea de Paști. Toți elevii din România se întorc din vacanța de Crăciun în data de 9 ianuarie 2023. Dar în timp ce cei din Cluj au vacanța din februarie 2023 după doar 5 săptămâni de școală, iar apoi până la Paști au 7 săptămâni de școală, elevii din cele 30 de județe au vacanța din februarie după 6 săptămani, urmând ca până la Paști să aibă tot 6 saptamani. Adică au făcut o împărțire mai bună și egală a perioadele școlare.

harta.jpeg

Ministrul a prezentat verbal doar grupul celor 10 județe, care vor avea vacanță în perioada 13-17 februarie: Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova. 

Județele care vor avea vacanță în 20-24 februarie: Constanța, Tulcea, Giurgiu, Ialomița, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Vâlcea Buzău, Brăiia, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Botoșani, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Arad, Timiș, Alba, Sibiu. Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, notează sursa citată. 

Ilfov și Suceava sunt cele două județe care vor avea vacanță în a doua săptămână a lunii februarie, 6-10 februarie

Comentarii Facebook