Luni 20 Martie

Studiu: Doar 5% dintre români practică meseria la care visau încă din copilărie


Socoteala din copilărie nu se potriveşte cu cea de la vârsta adultă. Doar 5 la sută dintre români au acum slujba la care visau când erau mici, arată un studiu recent. Unii s-au răzgândit de bună voie, alţii forţaţi de împrejurări.

Cel puţin 45% dintre cei chestionaţi au spus că visau în copilărie să fie învăţători/ învăţătoare, 18% se visau aviatori, iar 10% voiau să devină avocaţi. Pe parcurs s-au schimbat lucrurile. Dacă ne uităm la ceea ce i-au făcut pe oameni să aibă un alt job în momentul de faţă, 55% dau vina pe maturizare, iar 36% spun că parcursul educaţional a avut efect asupra deciziei lor, în timp ce 9% spun că părinţii au fost cei care i-au influenţat.

Majoritatea românilor declară că ceea ce își doreau să devină când erau mici, a rămas doar un vis frumos, deoarece, cei mai mulți au ajuns să profeseze cu totul și cu totul alt ceva față în prezent. 

Probabil între cei 55% care dau vina pe maturizare sunt în fapt, românii care au ajuns să se angajeze la joburi mai bine plătite, alegând susținerea financiară în detrimentul bucuriei de a face ceea ce îți place cu adevărat. 


Comentarii Facebook