Luni 5 Decembrie

Inspector ANAF, reținut timp de 30 de zile de către DNA Cluj pentru luare de mită


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai 2022, a unui inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Atifraudă Fiscală, acuzat de luare de mită.

Procurorii clujeni au declarat că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

La data de 01 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), inculpatul Sabău Cătălin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro.

Banii respectivi ar fi fost primiţi de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului şi pentru a stabili obligaţii fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate”.

Inspectorul ANAF, reținut pentru 30 de zile

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu pevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 27 mai 2022, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Cluj care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au declarat procurorii clujeni. 


Comentarii Facebook