Mircia Giurgiu: TVA 5% la alimentele de baza! Vezi LISTA revendicarilor protestatarilor din Piata Unirii Cluj


Deputatul independent, Mircia Giurgiu, a depus o interpelare prin care ii cere lui Mihai Razvan Ungureanu sa rezolve problemele ridicate de protestatarii din Piata Unirii.

Manifestantii care se aduna de 2 luni in centrul Clujului cer reducerea TVA la alimentele de baza, bani pentruj agricultura si sanatate, dar si doua tururi de alegeri pentru primar si presedintii de consilii judetene.

 

Vezi lista revendicarilor:

 

1. Preventia bolilor este mult mai usor de realizat cu costuri mai mici si se refera la un set complet de analize anual gratuit care sa fie inclus in pachetul de baza si de care sa beneficieze fiecare cetatean al Romaniei. Atita vreme cat fiecare dintre noi plateste contruibutii la asigurari sociale de sanatate angajat si in acelasi timp plateste si angajatorul consideram ca este necesar asigurarea unui pachet care sa vina in depistarea bolilor fiindca odata instalata boala tratamentul a costa mult mai mult.


2. La Rosia Montana sa nu inceapa exploatarea pana cand nu sunt stabilite clauze clare prin care sa fie specificata cota parte pe care ar primi-o statul roman dar si metodele pe care le va folosi firma care doreste sa exploateze bogatiile subsolului. Este nevoie ca si in urma lucrarilor ce vor avea loc la Rosia Montana sa nu fie afectat mediu si sa garantam generatiilor viitoare aer si apa curata fara cianura.


3. Pentru a asigura exprimarea corecta la vot a cetatenilor in sensul de a fi alesi primari si presedinti de consilii judetene, in urma obtinerii majoritatii votului este nevoie de doua tururi de scrutin la alegerile locale. Se va evita astfel castigator cu doua sau trei voturi diferenta sau 15-20% din obtiunile electorale.


4. Acordarea baniilor tuturor celor pagubiti de FNI si care si-au obtinut dreptul in instanta.


5. Reducerea TVA- ului la produsele alimentare de baza la 5% .


6. Modificarea legii 309/2002 in sensul ca cei care au lucrat in detasamente de munca in timpul stagiului militar sa beneficieze de:
- pentru fiecare luna lucrata in DGSM  sa primeasca cate 8 lei.
- sa primeasca un bilet de odihna si tatament de 18 zile.
- sa primesca scutire de impozit pe locuinta si pe maxim un hectar de teren.
- sa primesca 6 calatorii gratuite pe mijloacele de transport ferovial si cu mijloace de         transport auto interjudetean.
- sa se considere munca grea (grupa 1 si 2) pentru cei care au lucrat an mine, la canal, constructii si irigatii.
Solicitam toate acestea datorita faptului ca dintre cei 2 milioane de persoane care au lucrat in detasamente militare au mai ramas in viata mai putin de 175 de mii toti avand varsta peste 75 de ani.


7. Sa se infiinteze creditul agricol cu parti speciale care sa ofere dobanzi reduse si ani de gratie pentru redresarea agriculturii, iar zootehnia sa fie incurajata pentru a se infiinta ferme prin asociere.


8. Statul sa acorde sprijin pentru irigatii pentru a creste productivitatea terenului dar si a poductii agricole.


9. Toate minele ce sunt considerate rentabile, chiar daca au fost inchise, sa fie redeschise pentru a creea noi locuri de munca si pentru a exploata bogatiile naturale.


10. Punerea in functiune dupa finalizare in cel mai scurt timp a celor aproape cincizeci de hidrocentrale neterminate, pentru a produce energie ieftina.


11. Valorificarea energiei eoliene care poate fi dezvoltata la noi in tara alaturi de energia solara.


12. Instalarea de camere de luat vederi in toate sectiile de votare pentru a asigura un proces de vot corect care sa exprime dorinta alegatorilor.

Comentarii Facebook