Greva la Nokia Jucu


Angajatii subcontractorilor de la fabrica Nokia Jucu au declansat o greve spontana in aceasta dimineata. Oamenii sunt nemultumiti ca vor fi dati afara mai repede decat credeau.

 

Din primele informatii rezulta ca au intrat in greva circa 200 de angajati externi, jumatate dintre angajatii pe perioada determinata. care nu sunt platiti direct de catre finlandezii de la Nokia. Acesti muncitori au fost anuntati ca le vor fi reziliate contractele din 1 noiembrie si nu de la data de 1 decembrie, asa cum au fost anuntati initial.

 
"Este o nemultumire a colegilor nostri care sunt angajati pe cele doua firme de recrutare, cu contracte de munca temporare. Ei vor sa stie care e situatia lor, ce se va intampla cu ei, daca si ei primesc ceva bani", a declarat Valentin Ilcas, presedinte Nokia Metal.

 

La fabrica de la Jucu sunt 1.956 de angajati Nokia si alti circa 400, care au contracte cu cele doua firme de recrutare.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

In cursul diminetii, in pauza de masa, angajatii pe perioada determinata au fost convocati la o sedinta de catre conducerea fabricii, in care au fost anuntati ca din 1 noiembrie contractele se vor termina, cu 30 de zile mai devreme decat credeau.

 

"Nu a fost o greva. Mai multi angajati au ramas mai mult la discutii si nu a fost un protest", a spus unul dintre angajatii care a participat la sedinta.

Comentarii Facebook