Cele mai bune universitati din tara: clasificarea universitatilor si ierarhizarea programelor


Ministerul Educatiei a realizat un top al celor mai bune universitati din tara, dar si cele mai bune specialitati. 

 

Vezi clasificarea universitatilor conform nivelului de studii

Vezi ierarhia universitatilor in functie de programele de studiu

"Astazi incepe un nou an universitar, un an esential pentru viitorul invatamantului superior din Romania si, in fapt, pentru viitorul Romaniei. Acest an universitar incepe cu multe noutati care izvorasc din Legea educatiei nationale, printre care clasificarea universitatilor si ierarhizarea programelor de studii, un nou mod de organizare a doctoratului, codul studentului - toate aceste masuri avand ca scop recredibilizarea invatamantului romanesc", a declarat Daniel Funeriu.

Clasificarea va aduce si o finantare pe masura, sustine ministrul. "Nu in ultimul rand aplicarea articolului 193 din Legea educatiei, impreuna cu Asociatia Universitatilor Europene, este de natura a recredibiliza invatamantul superior romanesc in fata partenerilor nostri din UE", a mai spus Daniel Funeriu.

"In ceea ce priveste ierarhizarea programelor de studii, doresc sa mentionez ca acest demers este cu atat mai important cu cat este primul astfel de demers dus pana la capat. Vreau sa subliniez ca aceasta ierarhizare nu este fixa la timp, urmatoarea va fi la anul. Ierarhizarea din acest este acum supusa scrutarii publice, astfel incat sa putem lucra impreuna cu universitatile pentru a ameliora toate procedurile si a creste posibilitatea universitatilor sa se amelioreze, sa creasca, pentru ca pana la urma acesta este scopul nostru. Subliniez aici ca verificarea datelor si raportarilor este o activitate continua a ministerului, iar toate datele sunt pe internet, la adresa http:/chestionar.uefscdi.ro, formulele de calcul de asemenea, ceea ce permite maxim de transparenta", a mai spus ministrul Educatiei.

Prin ierarhizarea programelor de studii se realizeaza o clasificare a locurilor unde se face performanta.

Comentarii Facebook