Greva generala la Opera din Cluj. Artistii intrerup vineri, 17 iunie, activitatea


Sindicatul reprezentativ al angajatilor Operei Nationale a decis declansarea unei greve generala in dimineata zilei de 17 iunie.

Prin acest gest, angajatii isi arata din nou nemultumirea fata de conducerea institutiei. Presedintele Sindicatului Transilvania Art, Dan Gadea sustine ca motivul pentru care se recurge la greva este lipsa comunicarii dintre sindicat si conducerea institutiei.

Protestatarii cer semnarea unor noi contracte de munca si a unui protocol de dialog social real. "Se impune semnarea unor noi contracte de munca si a unui protocol de dialog social real. Am incercat timp de opt luni impreuna cu Ministerul Culturii sa gasim o solutie, dar nu s-a putut. Vineri, 17 iunie, ar trebui sa mergem la Bucuresti, dar nu ne vom duce, pentru ca atunci intram in greva. Sper sa rezolvam problema pe plan local", a declarat pentru Stiri de Cluj, Dan Gadea, liderul Sindicatului Transilvania Art.

In octombrie 2010, sindicalistii au iesit in strada si au cerut demiterea directorului general Rares Trifan. In ultimele opt luni,  Ministerul Culturii a incercat sa medieze conflictul, insa fara niciun rezultat.

 

Articol de Gratian Pacurar

Comentarii Facebook