"Let's Bike it, Romania" se va desfasura la Cluj in 9 iulie si va "pune pe harta" deseurile din Faget - VIDEO


Prima etapa a proiectului "Let's do it, Romania" presupune cartografierea gropilor de gunoi clandestine. Un prim pas va fi facut in 9 iulie, prin proiectul "Let's Bike it, Romania", in care biciclistii sunt chemati sa ia la purecat zona Faget.

"In data de 9 iulie, vom initia campania de cartare a deseurilor pentru 'Let's do it Romania" 2011, sub sloganul 'Let's bike it'. Invitam toti amatorii de ciclism sa vina si sa ni se alature pentru a reusi sa cartam o zona cat mai mare intr-o singura zi. Se va merge in imprejurimile Clujului, pe o distanta de maxim 30 de kilometri. Aici vor ajunge biciclistii avansati care deja au antrenament puternic in spate, Dorim sa atingem zone unde nu se poate ajunge cu masina. Se poate ajunge pe jos sau cu bicicleta", a precizat Mihai Sepsi, coordonatorul regional al proiectului "Let's do it Romania".

Voluntarii vor merge in Padurea Faget, in zona in care accesul cu masina ar fi greoi si deseurile ar ramane neobservate.

"Ma gandesc in zona Fagetului, unde trebuie intrat in padure pana departe. Daca am fi mers cu masinile, s-ar fi mers pe drumul principal cu 20-30 de km/h si sigur am fi trecut pe langa o mare parte din mormane, pentru ca nu ne gandim ca in spatele unei liziere mai este o groapa de gunoi", a spus Sepsi.

Cea de-a doua editie a proiectului "Let's do it, Romania" va avea loc in 24 septembrie, iar organizatorii se asteapta sa fie sprijiniti de 500.000 de voluntari din toata tara.

In 2010, in ziua de 25 septembrie, 200.000 de voluntari au participat la actiunea publica de colectare a deseurilor din 41 de judete, In total, au fost stransi 55.000 de saci de gunoaie.

In judetul Cluj, la actiune, au luat parte 12.000 de voluntari care au strans in total 1.300 de tone de deseuri.

Comentarii Facebook