Funcționar de la Primăria Florești, prins în flagrant când lua mită

 

Un funcționar de la Primăria Florești a fost prins în flagrant de procurorii clujeni când primea suma de 800 de lei de la o persoană care efectua muncă în folosul comunității. 

 

La data de 11 februarie 2016, procurorii au solicitat instanţei arestarea preventivă a inculpatului aflat în stare de reţinere. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus faţă de inculpat măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, împotriva încheierii, procurorii formulând contestaţie, care a fost respinsă prin încheierea Curţii de Apel Cluj din data de 16 februarie 2016.

 

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

 

Inculpatul, în calitate de funcţionar public, i-a pretins numitului B.T.F. suma de 1.000 de lei pentru a-l ponta în fişa de prestare a muncii în folosul comunităţii, fără ca cel dintâi să se prezinte efectiv la desfăşurarea activităţilor, B.T.F. aflându-se în perioada de supraveghere ca urmare a unei condamnări definitive şi trebuind să desfăşoare 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

 

La data de 10 februarie 2016, s-a procedat la prinderea în flagrant a inculpatului, acesta primind de la B.T.F. suma de 800 de lei.

 

În cauză, procurorii au colaborat cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. şi au beneficiat de suportul tehnic-operativ al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă”, precizează procurorii clujeni.

 

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. 

Comentarii Facebook