Miercuri 24 Aprilie

Explozie la un bloc în Grigorescu, pe strada Fântânele - FOTO / UPDATE: Pompierii au dat EXPLICAȚII

 

Un apartament de pe strada Fântânele din Grigorescu a fost afectat de o explozie puternică, în cursul dimineții de duminică, la ora 6.00.

 

Din primele informații, ar fi vorba despre o acumulare de gaze la un apartament de la parterul unui bloc. În momentul în care proprietarul a aprins lumina, s-a produs o explozie puternică.

 

O tânără a fost rănită grav în urma acestui incident. Apartamentul este serios avariat, dar și cele învecinate au suferit pagube, anunță ISU Cluj.

 

 

------------------------

UPDATE

 

Explozia s-a produs la parterul unui bloc de 10 etaje. A fost afectat semnificativ apartamentul respectiv, dar și unul învecinat, fiind distruse lucrurile din interior, dar și geamurile. Alte cinci apartamente au fost afectate, dar au pagube mai mici. În plus a fost distrusă ușa de la scara blocului și cea de la lift.

 

Mașinile aflate în parcare, noi am numărat 24 de auoturisme, au fost afectate, de la parbrize sparte la zgârieturi.

 

O persoană de 30 de ani, este vorba despre o tânără, a fost rănită grav în urma exploziei și a fost dusă la UPU. Alte două tinere, din același apartament, au fost rănite ușor. Una s-a tăiat la picioare când a ieșit din apartament, iar alta la umăr când a lovit ușa pentru ieși”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

 

Pompierii clujeni suspectează o acumulare de gaze ”cel mai probabil de la aragaz sau de boiler. Când s-a dat drumul la energia electrică, bucătăria a fost afectată de o explozie puternică”.

 

 

 

 

 

--------------------

 

UPDATE 1

 

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a convocat în şedinţă extraordinară astăzi, 21 februarie 2016, la ora 11.30, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a exploziei la un bloc din municipiul Cluj-Napoca, strada Fântânele, produsă în dimineaţa acestei zile. 

 

Trei persoane au fost rănite în urma exploziei şi mai multe apartamente au fost afectate de deflagraţie. Una dintre victime, o tânără în vârstă de 21 de ani, a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, având arsuri în procent de peste 48% din suprafaţa corpului, iar celelalte două persoane au primit îngrijiri medicale. 

 

În urma şedinţei CJSU Cluj, s-a stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea, în urma evaluării făcute în teren de către specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, urmând ca în perioada imediat următoare, să se facă o expertiză amănunţită privind identificarea cauzelor şi efectelor exploziei. Furnizorii de utilităţi (gaze naturale, energie electrică, apă) au intervenit în timp real la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari (s-au reluat alimentările cu gaz, energie electrică şi apă pentru toate apartamentele din scara blocului, cu excepţia celor două afectate care au fost sigilate pentru cercetări). 

 

S-a stabilit, de asemenea, necesitatea informării preventive a populaţiei prin comunicate de presă pentru utilizarea în conformitate cu instrucţiunile în vigoare a alimentării cu gaze naturale.

 

Instituţiile statului, cu responsabilităţi în domeniu, continuă monitorizarea la faţa locului până la remedierea situaţiei. 

 

La întâlnire, desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului-judeţul Cluj, au participat primarul municipiului, Emil Boc, chestor de poliţie Tudor Grindean, şeful IPJ Cluj, colonel Florinel Budişan, IJJ Cluj, Cristian-Elly Paliştan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile, colonel Ion Moldovan, inspector şef ISU Cluj. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Regional în Construcţii NV şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, E.ON Gaz, ai Companiei de Apă Cluj, medic-şef UPU-SMURD Cluj, dr. Adela Golea. 

 

Video: Facebook

Comentarii Facebook