Un medic clujean a refuzat să trateze o fată pentru că vorbea numai maghiară

 

Controversatul medic clujean Ioan Dobrescu este acuzat că a dat afară din Spitalul de Copii din Cluj-Napoca o fată rănită într-un accident de circulație pe motiv că nu știa limba română.

 

Doctorul clujean Ioan Dobrescu este acuzat că a ”jignit drepturile lingvistice și demnitatea umană a fetei de 17 ani din Tălișoara, județul Covasna. Fata a fost umilită și i-a fost refuzată îngrijirea medicală, din cauza lipsei cunoasterii limbii române”.

 

Tânăra a fost rănită zilele trecute la intersecția Regele Ferdinand și Bulevardul 21 Decembrie 1918 de un autobuz, care nu i-a acordat prioritate. Victima a fost dusă la UPU Copii, dar a fost dată afară pentru că nu vorbea aproape deloc limba română. Medicul Dobrescu este acuzat că și-a pierdut cumpătul și a refuzat să o trateze pe fată. 

 

Cerem conducerea spitalului, și Colegiul Medicilor din România să deschidă o anchetă disciplinară în cazul doctorului Dobrescu, și să condamne faptele acestuia. Cerem Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii să ia măsurile necesare în conformitate cu legea”, solicită Partidul Popular Maghiar din Transilvania, organizația municipala Cluj.

 

Fetiță cu fractură de rotulă, ținută 4 ore la Spitalul de Copii din Cluj și dată afară de un medic acuzat de MITĂ

 

Acest medic a fost prins în flagrant, în 2012, în timp ce lua spaga 500 de lei de la parintii unui copil. Flagrantul a fost realizat în 24 mai 2012, de procurori.

 

Medicul Ioan Dobrescu a fost găsit nevinovat în cazul de luare de mită din 2010, dar, în cazul din 2012, judecătorii au retrimis cazul în instanță, pentru a fi rejudecat. 

 

Inițial, Dobrescu a fost trimis în judecată sub acuzația de primire de foloase necuvenite (500 de lei de la un pacient) și achitat de Judecătoria Cluj-Napoca, dar Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca a făcut apel și a cerut încadrarea faptei la luare de mită, iar judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au fost de acord, casând prima sentință favorabilă medicului.

 

Medicul Ioan Dobrescu a revenit la serviciu imediat după fragrantul din 2012 și nu a fost cercetat în niciun fel de conducerea spitalului.

Comentarii Facebook