Miercuri 24 Aprilie

FOTO - Un turdean a găsit un proiectil neexplodat în timp ce săpa în grădină. A alertat imediat autoritățile


Un bărbat din municipiul Turda, Cluj, a găsit vineri, 18 noiembrie, un proiectil care datează din al Doilea Război Mondial, în propria curte, în timp făcea săpături pentru canalizare. 

Bărbatul, care locuiește în zona centrală a orașului, efectua niște săpături pentru canalizare, când,  a dat peste un proiectil neexplodat din al Doilea Război Mondial chiar în curtea casei sale. Fără să stea pe gânduri, acesta a sunat la 112, iar o echipă ISU Cluj s-a deplasat la fața locului, ridicând proiectilul pentru a fi detonat în poligonul de la Bogata. 

turdean cu proiectil.PNG

Nu este primul incident de genul acesta, de-a lungul timpului, în zona Turzii s-au găsit mai multe proiectile neexplodate din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, în zonă ducându-se lupte grele în aceea perioadă. În vară, un alt turdean a găsit un proiectil de acest gen și a vrut să îl ducă la fier vechi, fără a realiza pericolul la care se expunea în tot acel timp. 

Citește și: Un tânăr din Turda a găsit un proiectil și a decis să-l ducă la fier vechi. A vrut „să facă un ban”, dar au intervenit polițiștii

Cei de la ISU Cluj atrag atenția că în astfel de cazuri, proiectilele găsite nu trebuie mișcate sau manevrate și trebuie sunat imediat la 112, pentru a veni o echipă de intervenție care să-l ridice, în vederea detonării. Chiar dacă sunt de zeci de ani în pământ, astfel de proiectile încă pot fi funcționale, iar în cazul unei mișcări neadecvate, acestea pot exploda, notează turdanews.net. 

Sursa foto: ziaruldepenet.ro / turdanews.net

Comentarii Facebook