Clujenii, încurajați să recicleze electrocasnicele nefolosite. Vezi când începe campania de colectare. Sunt pregătite premii


În perioada 21– 26 noiembrie 2022 locuitorii municipiului Cluj-Napoca sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC alături de partenerii săi, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Rosal, Brantner și ECOTIC Transilvania organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice în Cluj- Napoca.

Conform studiului ECOTIC „Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Deși o treime din acestea sunt nefuncționale, doar 8% din români au gânduri viitoare de debarasare. Totodată, 67% din gospodăriile interogate la nivel național nu s-au debarasat de deșeuri electrice și electronice în ultimele 12 luni.

Locuitorii municipiului Cluj-Napoca au la dispoziție în cadrul campaniei:

1. Predare la punctele de colectare:

  • Str. Bucium (L-V: 08:00-16:00, S: 09:00-14:00);
  • Cartier Zorilor, Str. Meteor (S: 09:00-14:00);
  • Str. Tăietura Turcului (S: 09:00-14:00);
  • Str. Fabricii FN, Sub Pod Terapia Partea Nord (L-V: 09:00-17:00, S: 09:00-14:00).

2. Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul de telefon 0747 326 842.

Pentru a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă premii. Fiecare persoană care predă 15 kg cumulate va primi un premiu instant.

Ne bucurăm să le putem oferi locuitorilor din Cluj-Napoca o soluție la îndemână pentru predarea deșeurilor electrice și de baterii. În această perioadă majoritatea dintre noi ne pregătim de curățenia de dinainte de sărbători care poate include și debarasarea de anumite echipamente. Încurajăm cetățenii să apeleze la soluțiile corecte de predare a acestor echipamente oferite în cadrul acestei campanii” declară Nicoleta Pop, Inspector de Mediu la Rosal S.A.

Detalile și regulamentul campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro.


Comentarii Facebook