Fostul şef al fabricii Clujana, Dan Ungureanu, a murit în condiţii suspecte. El avea probleme financiare

 

Fostul şef al fabricii Clujana, Dan Ungureanu, a murit în condiţii suspecte, în urmă cu câteva zile. 

 

Potrivit unor apropiaţi ai acestuia, incidentul s-ar fi petrecut în timp ce Ungureanu se afla la o petrecere şi încă nu este foarte clar dacă acesta a alunecat şi a căzut sau intenţia lui a fost de a se sinucide. 

 

Aceiaşi apropiaţi ai fostului director impus de PD-L la conducerea fabricii Clujana, în perioada aprilie 2009 - martie 2010, spun că Dan Ungureanu avea grave probleme financiare, urmând să rămână şi fără apartamentul în care locuia. Imobilul a fost scos la vânzare de un executor judecătoresc după ce Ungureanu nu a mai putut plăti suma de 174.362 lei. Din informaţiile existente, Dan Ungureanu a luat împrumut suma de bani de la un anume Pop Leş Ştefan, pentru care a garantat cu apartamentul în care locuia.

 

Drama şi mai mare este, spune un apropiat de-al lui Dan Ungureanu, este că în apartamentul cu pricina locuieşte mama acestuia în vârstă de 85 de ani, care după ce va fi evacuată nu va mai avea unde să stea. ”Părinţii i-au donat apartamentul lui Dan Ungureanu iar el l-a pus garanţie la împrumutul luat. Acum, nu va mai avea unde să stea. Executarea silită urma să aibă loc în data de 6 august, iar el era foarte stresat din acest motiv”, spune prietenul lui Ungureanu. 

 

Potrivit unui Raport de Audit, realizat la solicitarea Consiliului Judeţean Cluj, după ce Horea Uioreanu a devenit preşedinte, în perioada în care fabrica Clujana a fost condusă de Ungureanu, unitatea a fost practic devalizată. 

 

La preluarea mandatului de către Dan Ungureanu, fabrica avea în conturi suma de 3.5 milioane de lei. În momentul demisiei, martie 2010, fabrica avea datorii de 2.5 milioane de euro, în conturi mai existând doar 78.000 de lei.

 

Reprezentanţii IPJ Cluj, susţin că incidentul s-a petrecut luni dimineaţa, la o adresă din cartierul Zorilor. Subinspector Adriana Vornicu, purtătorul de cuvânt al IPj Cluj, a declarat că “Poliţia a fost sesizată la data de 22.07.2013, în jurul orei 22.45, despre faptul că o persoana de sex masculin de 62 de ani a căzut de la etaj. A fost sesizată Ambulanţa, însă persoana era decedată. Se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul”.

 

 

Comentarii Facebook