Fostul Comisar șef de la Protecția Consumatorului Cluj a fost declarat incompatibil de ANI


Fostul Comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, Mircea Radu, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI), deoarece acesta ocupa și funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Chințeni, Jud. Cluj, în perioada 01 iulie 2010 – 10 noiembrie 2011.

Astfel, RADU MIRCEA DAN a încălcat atât dispozițiile art. 94 alin. (1) și alin. (2), lit a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit […] Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate […] în cadrul […] instituţiilor publice”, cât și dispozițiile art. 97, alin. (2) lit. b) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…] Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă […] până la încetarea funcţiei eligibile […] în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit”, se arată în comunicatul ANI.

Fostul Comisar șef a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Pentru fapta comisă, acesta nu mai are dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Comentarii Facebook