Vineri 27 Ianuarie

Foc de artificii in Piata Avram Iancu! Cerul a "luat foc", iar clujenii si-au spus "LA MULTI ANI" VIDEO si FOTO

 

Cerul Clujului a fost luminat de Ziua Nationala de un superb foc de artificii. Timp de 10 minute, cateva mii de clujeni au stat cu ochii atintiti pe cer pentru a urmari focul de artificii, devenit deja traditie.

 

Evenimentul a inceput la ora 20.00, dupa ce militarii au adus tortele din Piata Lucin Blaga, insotiti de clujeni si de autoritati.

 

Primarul interimar Radu Moisin a dat startul numaratorii inverse, care a precedat focului de artificii.

 

Ziua Nationala a fost incarcata de evenimente la Cluj-Napoca. Intre 10.30 si 11.15 traficul pe B-dul 21 Decembrie 1989 a fost blocat, pe sectiunea cuprinsa intre Piata Unirii si Piata Avram Iancu, circulatia fiind deviata pe strazile adiacente de catre agentii politiei rutiere. In acest interval orar a avut loc parada militara cu unitati militare mobile prin fata Monumentului Ostasului Roman. Tododata a fost blocata circulatia rutiera pe latura est a Pietei Avram Iancu.

Autoritatile au depus coroane si jerbe de flori la Monumentul Ostasului Roman. Vezi AICI detalii.

 

In Piata Unirii a fost organizat si un concert, care a inceput la ora 16.00. Primii au urcat pe scena interpretii de muzica populara: Veta Biris, Dumitru Farcas, Gheorghe Zamfir, acompaniati de orchestra "Cununa Transilvana" si ansamblurile folclorice "Romanasul", "Traditii" si "Craisorul.

De la ora 18.30, clujenii au avut parte, tot in Piata Uniri, de muzica folk, pe scena urcand Magda Puscas, Ioan Onisor si Emeric Imre. De la ora 19.00, au fost aprinse luminile de sarbatoare din oras, iar apoi au cantat cei de la Sistem. Vezi AICI detalii.

Comentarii Facebook