Fiul milionarului clujean Ștefan Gadola stă îmbrăcat în casă pentru a se obișnui cu frigul. Becul îl folosește doar unde e necesar


Sorin Gadola, fiul fostului fondator al EnergoBit și acționat la CFR Cluj, a spus că a renunțat să își încălzească locuința și poartă haine groase. 

Acesta crede că va urma o ”apocalipsă” a prețurilor și este mai bine să fim pregătiți pentru perioada în care nu vom mai avea bani pentru a plăti gazul și energia electrică.

Va fi frig în case? Cam da.. devine din ce în ce mai clar pentru toata lumea acest aspect din cauza prețurilor care sunt în creștere masivă.. Ce am început sa fac ? 

Ca mintea sa nu sufere șocuri (mari) e important să fie antrenată din timp. De exemplu de câteva zile stau în casă îmbrăcat foarte bine, pentru ca atâta îmi este temperatura. Nu vreau sa o fac mai mare ca să mă obișnuiesc cu frigul, să-mi călesc mintea și corpul. De ce? 

Pentru că e posibil ca prețurile care au explodat deja, să explodeze chiar și mai tare în următoarele saptamani-luni. 

Cât de tare au explodat? În principiu atât de frig de să stai în bluze, pantaloni și izmene, iar factura va fi în continuare mare. Dacă vom sta îmbrăcați cum obișnuiam factura probabil nu va mai putea fi plătită.. 

Folosim becul si electricitatea doar unde e necesar și atâta timp cât e nevoie. Am lumânări, nu neapărat pentru un posibil black out, dar cu siguranta pentru orice aberație care va afecta enorm și prețul curentului. Să ne pregătim, sa ne călim, să mâncăm sănătos, să ne mai plimbăm în natură, să ieșim cu mintea din haosul care se instalează peste noi, să ne rugăm, să facem sport, să ne reglam somnul. 

Vom avea nevoie de toate acestea...”, a spus Sorin Gadola.

Acesta a avut mari probleme de sănătate și spune că a reușit să treacă de ele prin credință.

Sorin Gadola a început o căutare spirituală pentru a scăpa de probleme și a trecutn prin tot felul de experiențe new-age, inclusiv șamanism, yoga sau reiki.

Gadola a călătorit în Amazon, Nepal sau Mexic.

Pe la aproximativ 19 ani am început să muncesc cu normă întreagă, iar pe la 21-22 am început să mă îmbolnăvesc tare. Mă uit în spate și nu pot să spun că făceam ceva mai mult decât alți tineri din anturajul meu cât și din alte anturaje, dar totuși am început să mă simt din ce în ce mai rău. Am făcut ceea ce face tot omul, se duce la doctor și așteaptă să vadă rezultate, analize, medicamentație. Din an în am mă simțeam din ce în ce mai rău, la un moment dat mă simțeam foarte rău, somnul nu mai era somn, respirație îmi era foarte afectată, aveam dureri de cap, migrene. La început nu am fost diagnosticat cu boli cronice, dar aveam atacuri de panică, în intestin simțeam niște cuțite, care ani întregi doctorii nu au știut să îmi zică. După care au început lucrurile să se agraveze, atât fizic, cât și psihic. În al 5-6-lea an de când mă simțeam foarte rău, lucrurile s-au agravat tare, parcă nu mai puteam să mănânc, somnul nu mai era somn, mâncarea nu mai era mâncare și lucrurile scăpau de sub control. Începea și o frică așa pasivă. Eu în acest timp mergeam la doctori, din România, din afară.

Și am început căutările mele, spirituale, din moment ce medicina clasică timp de șase-șapte ani nu m-a ajutat. Am început să fac multe căutări, în momentul când medicina clasică nu e, tu ca adult vrei să te prinzi de orice. Așa că pe la 26-27 ani am început să meditez, am început să fac yoga, să fac taoism, în decursul a mulți ani, buddhism, șamanism, bioenergie, diverse tehnici. În principiu cam ca și concluzie, pe vremea nu se practicau așa mult în România, dar cam tot ce se practică de foarte mult timp în străinătate, în Occident, și ceea ce am observat eu de câțiva ani buni a început să fie foarte trendy, foarte la curent aceste tehnici și practici.

La început mi-au promis multe aceste tehnici, am practicat și mai multe religii, am fost și pe la mai multe secte. Toate îmi promiteau multe, era senzație acolo, era cadourile acolo, tot felul, simțeam energia, simțeam durerea altuia. Niște chestii în plus față de o viață normală. Și atunci ce am zis, iată am găsit secretele Universului și aici trebuie să intru mai adânc. Și am intrat. Am fost în Amazon câteva luni bune, am fost botezat acolo, am participat la multe ritualuri acolo. Am fost și în Nepal, am gustat ceea ce înseamnă buddhismul în satul unde s-a născut Buddha, în Mexic am fost tot într-o junglă unde era o zonă băștinașă specifică aztecilor.

În momentul când îți cauți sănătatea, nu te duci de curiozitate acolo. Când corpul începe să te lase, și tu știi asta, iar spiritul să fie ancorat, cu depresie, atacuri de panică, anxietate, experiența era mult prea grea a 27 ani și se agrava, aceasta mă speria foarte tare. Am intrat foarte adânc, foarte profund, foarte deschis, nu din curiozitate, ci din disperare pot să zic. Ideea e că cu cât ești mai deschis cu atât te încalți mai mult”, a declarat Sorin Gadola.

Mă consideram un om deschis, știam și de ortodoxie și știam ce știe majoritatea omului din România, toate acele tipare promovate de multe trusturi media, că preoții sunt așa, călugării sunt așa, bani în sus, numai probleme, numai corupție. Și am dat așa la o parte repede ortodoxia în acea perioadă, lucru care, la un moment dat, m-am gândit, Sorine, cât de ipocrit poți să fi, îmi ziceam eu mie, asta mai târziu. Și cred eu în acest moment deja a intervenit activ și serios Dumnezeu în viața mea.

Eram foarte preocupat de rădăcinile mele și prin tot felul de cărți, filme, seriale, muzică, cumva ni se transmite, ni se inoculează că rădăcinile noastre sunt undeva acolo departe de România. În perioada cronologică ziceam că a început și Dumnezeu să intre activ, era oricum acolo, tot timpul a fost cu mine că de nu puteam să mor de cel puțin zece ori. Unul dintre motivele pentru care am decis să mai vorbesc cu anumiți oameni, puțini sau mulți, dar cu oameni interesați să ne asculte. Lucrurile au început să se schimbe brusc. Proiectele mergeau bine, sănătatea mea începea să se refacă și nu datorită acestor tehnici, ci datorită unui concept de medicină integrativ, științific, de care am dat. Nu m-am făcut bine din cauza acestor tehnici orientale, am sperat, le-am practicat șapte-opt ani, dar știința a fost alături de mine în a mă reface bine.

La aproximativ 28 de ani mă simțeam bine, aveam proiecte pentru care eram recunoscut național, aveam prieteni, legături, situație financiară și  totuși eu mă simțeam frânt sau întunecat, iar conștiința avea grijă să îmi zică asta, fie prin sentimente, stări, fie prin gândurile mele câteodată. A început așa o umbră mare să mă acopere, care astăzi cred că a fost o binecuvântare, pentru că nu eram aici dacă nu era umbra aia. Mă simțeam din ce în ce mai rău, mai întunecat. Unde a intervenit ortodoxia, în satul meu natal, Dâncu din zona Aghireș, a fost un călugăr acolo, duhovnicul nostru, care a fost primul care nu a fost profesor, a fost primul om care nu a făcut pe profesorul cu mine. A fost lepădat de sine cu mine și m-a lovit cu o smerenie după care eu nu am mai înțeles nimic. Am fost și la o spovedanie și a fost primul meu moment când am început să îmi înțeleg vinovăția sufletului și să îmi înțeleg conștiința”, a mai susținut Sorin Gadola.


Comentarii Facebook