Miercuri 24 Aprilie

Filarmonica Transilvania s-a întors ”acasă”, la Casa Universitarilor. Imagini de la primul concert - FOTO

 

Orchestra Filarmonicii Transilvania a susținut, vineri, 21 septembrie, primul concert din ultimii 10 ani în sala Auditorium Maximum, a Casei Universitarilor.

 

De la ora 19.00, soliştii Ana Torok şi soţul ei, violoncelistul Ysolt Totok, sub bagheta dirijorului Paul Mann (Anglia) au susținut un concert simfonic, acompaniați de orchestra Filarmonicii Transilvania. Programul a inclus un ”Dublul concert pentru vioară şi violoncel în la minor, op. 102”, de Johannes Brahms (1833-1897), respectiv Simfonia nr. 6 Re major, op. 60 (1880), de Antonin Dvorak (1841-1904).

 

Filarmonica Transilvania a revenit la Casa Universitarilor în urma unui efort al conducerii Consiliului Județean Cluj și a UBB, proprietarul spațiului. Filarmonica plăteşte o chirie de 30.000 de lei pe lună, mai mică faţă de cea pe care era nevoită să o plătească în timp ce rector al UBB era Andrei Marga.

 

La evenimentul de vineri seara a participat și preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, directorul Filarmonicii Transilvania, Marius Tabacu, vicepreședinte CJ Cluj, Istvan Vakar, și rectorul UBB Cluj, Ioan Aurel Pop.

 

Foto: Cosmin Ignat

Comentarii Facebook