Angajaţii de la Mechel, SPERIAŢI că vor fi trecuţi pe listele de şomaj: DOAR 11 oameni au ieşit la protest! FOTO

 

Situaţia de la Mechel este una îngrijorătoare. Doar 11 angajaţi au pichetat luni, 24 septembrie, combinatul Mechel Câmpia Turzii pentru decizia conducerii de a disponibiliza încă 800 de angajaţi.

Oamenii nu s-au prezentat la protest, pentru că se tem că vor fi trecuţi pe "lista neagră".

Cei 11 angajaţi au avut asupra lor pancarte cu mesaje precum: „Şansa noastră unica, nu închideţi fabrica”, „Vrem locuri de muncă, nu locuri de veci”, „Ne-aţi vândut necondiţionat”, „Nu pâine fără muncă, nici muncă fără pâine”, „Ruşine să vă fie”.

Pichetăm combinatul Mechel Câmpia Turzii pentru a atrage atenţia asupra intenţiei acţionarului rus de a disponibiliza 800 de persoane şi a închide fabrica. S-a instalat o stare de teamă în rândul angajaţilor să nu fie trecuţi pe lista de disponibilizaţi şi de aceea suntem aşa de puţini la pichetare. Aceasta este explicaţia. Noi ne facem datoria, dar nu este doar lupta noastră, e uşor să aştepţi ca altul să lupte pentru tine. Dacă şi în zilele următoare se va menţine numărul redus de participanţi la pichetare, faţă de cei circa 30 câţi aşteptam, vom renunţa la acţiune”, a declarat liderul de sindicat de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu.

Prezent la pichetare a fost şi deputatul independent Mircia Giurgiu. Deputatul a spus că va discuta şi va cere Guvernului Ponta ca municipiul Câmpia Turzii să fie declarat zonă defavorizată.
 
Protestul are autorizaţie şi se desfăşoară de luni până vineri între 10:00 şi 12:00.

 

Comentarii Facebook