Protest la Cluj pe un drum care e MOARTEA mașinilor. Ce au făcut oamenii din Petreștii de Jos - VIDEO

 

Clujenii care locuiesc în Petreștii de Jos nu mai suportă starea în care a ajuns drumul care trece prin localitate. Ei au ieșit, sâmbătă, 20 februarie, în stradă și organizat un miting. 

 

Drumul a fost distrus de camioanele care au lucrat la Autostrada Transilvania, dar nimeni nu l-a mai reparat. 

 

Oamenii spun că pe drumul judeţean 107L își rup mașinile. Unul dintre protestatari și-a urcat mașina distrusă pe un dric. ”Suspensii alea sunt primele la rând şi apoi de la un moment dat se rup toate. Se rupe tăblărie, se rupe plus rugina şi ce se pune pe ea îi nisip. Dacă se merge pe şosea curată nu se întâmplă să sară piatră să spargă vopseaua să se ruginească”, a spus Ioan Sânmărtean, un localnic supărat pe cei care își bat joc de ei.

 

La şase luni primim ceea ce se vede şi acum un nisip care la prima ploaie cum am spus şi acum ne fac plaja la baltă un nisip care după prima ploaie serioasă se şterge”, afirma Ovidiu Anca, organizatorul protestului.

 

Conducerea Consiliului Judeţean susţine că drumul aparţine Companiei de Drumuri şi Autostrăzi. ”Pe partea aceea, unde este chiar fără asfalt, eu am propus să se pună un strat de asfalt pe acel drum. Dar şi până atunci să fie măcar reabilitat că şi drumurile pietruite, dacă se cilindrează şi reprofilează, au o durată scurtă de viaţă”, afirma Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, conform Digi 24.

 

Șeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan, a declarat că licitația de asfaltare a drumului trebuie reluată, pentru că nimeni nu s-a prezentat la cea organizată ultima dată.

Comentarii Facebook