Elevul din Cluj care a creat grupul de Facebook de la Liceul Gheorghe Șincai. E ”Auschwitz-ul Scolar”

 

Alex Hosu, elevul care a creat grupul de Facebook ”Șincai Meme”, și care este dat afară din școală, a comparat acest liceu cu lagărul de la Auschwitz.

 

Trebuie sa mentionez ca sunt elev in Liceul Teoretic "Gheorghe Sincai" din Cluj-Napoca, un liceu de "prestigiu national", in care an de an este promovabilitate 100% la Bac si alte bullshituri propagandistice care l-ar face mandru' pe Raposatu'. Daca liceul e de prestigiu, profii ar trebui sa fie buni, asa-i? Corelatia implica cauzalitate. Fals.

 

Daca toti profii ar fi buni, atunci nu as mai avea subiect de discutie. Daca toti profii ar fi oamen”Sini de calitate, care au ajuns pe merit la catedra, nu mi-as dedica o ora din viata spunand tuturor ce jalnic e sistemul de invatamant romanesc si cum am ajuns eu sa fiu auto-didact pentru ca nu mai suport ipocrizia "liceului meu de prestigiu."

 

Sa se inteleaga din start ca nu dau in toti profesorii. Sa se inteleaga din start ca cei ce merita respectul meu il au, iar cei ce nu pot sa plece invartindu-se. Nu ii bag pe toti in aceeasi oala, asa cum nu ii bag pe toti elevi in categoria inocentilor. Si eu am facut multe "fault-uri" la viata mea de elev. Nu sunt perfect si nu doresc sa fiu, dar stiu un lucru: nu sunt ipocrit. Ce spun, fac. Asa am fost crescut si asa m-am autoeducat”, și-a început Alex Hosu postarea pe blogul său.

 

Acesta a criticat-o pe profesoara de matematică Livia Tâmbulea, ale cărei fotografii au fost postate de elevii de la Liceul Gheorghe Șincai pe grupul privat, unde aceștia scriau mesaje cu careacter ”obscen”.

 

În Sincai, intruchiparea acestui defect este minunabila, stimabila, inestimabila, indubitabila, extraordinara, preafericita, multiubita, etc. doamna Tambulea Livia, pe care nu imi e jena sa spun ca o urasc cu pasiune profunda. Am motive. Intrebati pe oricine face Mate cu ea; lucreaza prin dublu-standard.

 

Spune ca nu o intereseaza notele la alte materii, ci doar la Mate, dar cand vreunu' ia vreo nota mica, direct se uita in catalog daca ala ii pasta la alte materii. Amu, asta nu m-ar deranja atata de tare daca nu ar fi spus ca nu o intereseaza notele. Complicat, nu? Alta dovada de ipocrizie este ce a facut la ultimul test, la clasa mea, in care a dat o problema foarte vaga. Noi, zicandu-i acest lucru, ne-am confruntat cu o bariera atat de puternica, incat dupa ora am ramas cu un gust foarte amar in gura. Nu exista loc de dialog. Nu exista deloc...

 

Imi e practic imposibil sa fac ceva in aceasta situatie. Ma frustreaza neputinta mea de a face ceva pentru toti ceilalt elevi care vor sa nu mai vina 6-7 ore pe zi intr-un Auschwitz Scolar. Si, ca sa fie totul si mai misto, tranteste ministeru' si un minunat ROFUIP in care se stipuleaza ca elevii nu pot distribui materiale publicate in scoli fara acordul directiunii.

 

Implicatia e simpla. Avem dreptul de a face misto de defectele profilor printr-o revista? Da. Putem face asta? Depinde in intregime de directiune. Si ce directiune din minunata Romanica va accepta sa facem misto de profii din scoala? Corect, niciuna. Trebuie sa ai directori foarte deschisi la minte ca sa isi accepte defectele, iar asta e o problema care ma afecteaza pe mine si pe alti elevi.

 

Profii si directorii prea plini de ei, care isi manifesta autoritatea subminandu-ne noua libera exprimare, dreptul de a avea dreptate si care nu ne invata mai nimic TREBUIE SA DISPARA. Simplu”, a mai scris elevul.

 

Sunt și profesori lăudați în postarea lui Alex Hosu. ”Sa ii arate cineva la Mihacea sau la Tambulea ce parere am eu despre minunatul Liceu Sincai, in care am ajuns din sansa, dar de care m-am enamorat. Si nu din cauza celor doua sus-mentionate, ci din cauza profesorilor ca Bogdan Rusu, porcelit Pomelo, un profesor adorabil, comunicativ si extrem de corect, din cauza doameni profesoare Sanda Gabor, care face ce zice, asa cum zice, care m-a invatat lucruri noi, nu doar la Engleza, ci si pentru viata, din cauza profilor ca Ionela Iacob, cu care intr-un final ne vom lua bacul la Romana. Si m-am indragostit de Sincai datorita colegilor.

 

Prieteni pe care ii respect si iubesc pentru ca in acest proces de restabilire a unui echilibru natural m-au sustinut cand am creat Sincai Memes, pe un site neutru, in care facem misto de defectele profilor si astfel trecem peste acele defecte ale profilor de care ne place oricum. Ne dam seama ca nu toti sunt asa cum sunt. Iar cei ce nu sunt mai mult decat niste paraziti care se hranesc de pe inocenta noastra vor ramane asta.

 

Acei oameni care ne iau dreptul la libera exprimare cu amenintari nu sunt cu nimic mai diferiti decat extremistii de la Charlie Hebdo.

 

Eu vreau sa schimb ceva. Voi?”, a adăugat acesta.

 

Pe grupul privat ”Șincai  Meme” erau înscriși circa 600 de elevi. Mulți au realizat fotografii în timpul orelor și le-au postat pe Facebook, scriind mesaje ironice sau cu caracter obscen. Aproape 70 de elevi s-au ales cu mediile scăzute la purtare, iar doi au fost dați afară din școală și li s-a pus în vedere să își caute altă școală la care să învețe.

 

Pozele pentru care sunt exmatriculați și sancționați elevii din Cluj de la Liceul Gheorghe Șincai - FOTO

 

 

VEZI cât de OBSCENE sunt pozele pentru care au fost exmatriculați elevii de la Gheorghe Șincai - FOTO

Comentarii Facebook