ELEV MORT la BATHORY: Medicii de la UPU Cluj au stabilit cauza decesului - VIDEO

 

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat că elevul de 10 ani a fost resuscitat timp de 45 de minute, dar fără niciun succes.

 

La Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj a fost adus, luni după-amiază, un băiat în vârstă de 10 ani, la care SMURD-ul mai făcea manevre de resuscitare. În timpul transportului de la liceul unde a avut loc incidentul până la UPU s-au efectuat manevre de resuscitare, pentru că băiatul nu prezenta activitate cardiacă. Acesta a fost adus ventilat, intubat, nu prezenta respiraţii spontane, iar cardiac manevrele nu au dat rezultate. După 15 minute de resuscitare în ambulanţă, a fost transferat în UPU şi au continuat manevrele de resuscitare, observându-se o activitate electrică dar fără activitate mecanică, ceea ce înseamnă că inima răspundea electric dar nu putea impune unda de flux. S-au efectuat diverse investigaţii medicale şi tratamente dar după 45 de minute de resuscitare s-a declarat decesul. Cauza decesului este stop cardiorespirator”, a afirmat Călin Lazăr.  

 

Medicul a mai spus că băiatul avea escoriații pe față, cel mai probabil din cauza căzăturii. ”Nu era vorba de ceva grav, fiind urme de la căzătură. Elevul nu era înregistrat îm baza noastră de date cu boli cronice”, a precizat directorul medical al spitalului.

 

Medicul a mai spus că de câțiva ani nu s-au mai înregistrat cazuri similare. 

 

Medicii legiști vor face necropsii în acest caz în cursul zilei de marți, 5 februarie.

 

Elev mort la liceul Bathory. Vezi cum s-a întâmplat tragedia

Comentarii Facebook