Dosare de pensie si diplome de studiu falsificate, folosite si la Cluj pentru a "mulge" statul de bani! Cat e prejudiciul total


Procurorii DIICOT au destructurat o retea care falsifica diplome de studiu si dosare de pensie, folosite pentru a incasa bani de la Casa de Pensii din Cluj si alte judete din Transilvania.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Alba Iulia au dispus trimiterea in judecata a unui numar de 167 inculpati, dintre care sapte in stare de arest preventiv, pentru constituirea unei asocieri infractionale in vederea savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals privind identitatea si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

"In fapt, se retine ca liderii gruparii, inculpatii Toma Constantin si Coasian Sabin, impreuna cu ceilalti membri ai gruparii au actionat pe raza judetelor Alba, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Maramures, Satu Mare, Teleorman, precum si pe raza municipiului Bucuresti, fiind specializati in falsificarea de dosare de pensie, falsificarea de diplome de studiu si alte acte oficiale.

Inculpatii au realizat acte de studii falsificate (diplome de bacalaureat, de licenta, de master, certificate de calificare profesionala) pentru 67 de persoane, in baza acestor diplome, beneficiarii exercitand diverse profesii pentru care nu aveau calificarea necesara.

In sarcina inculpatilor se mai retine ca au falsificat carti de munca, adeverinte si alte acte folosite la intocmirea dosarelor de pensionare, pentru un numar de 138  de  persoane, pentru ca acestea sa poata beneficia in mod nelegal de pensie pentru vechime in munca", precizeaza procurorii DIICOT.

Au fost prezentate Caselor Judetene de Pensii un numar de 95 de dosare de pensie continand inscrisuri falsificate, 49 dintre acestea fiind introduse la plata.

Membrii gruparii au produs bugetului de stat un prejudiciu de 2.400.000 lei, reprezentand sumele achitate cu titlul de pensie pentru vechime in munca.

Dosarul este judecat la Tribunalul Alba.

Comentarii Facebook