Concursul "Europa Jurnalistilor din Amfiteatre" incepe maine la Cluj-Napoca

 

Concursul "Europa Jurnalistilor din Amfiteatre" se afla la cea de-a treia editie. Descrierea concursului va avea loc maine, 14 martie, la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, in sala II/2, de la ora 12:00.

Proiectul "Europa Jurnalistilor din Amfiteatre" este organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania (RCE) si se adreseaza in mod direct studentilor anului III de la sectiile de jurnalism, celor de la masterele de jurnalism, precum si doctoranzilor.

La fel ca si-n editiile trecute, proiectul are ca scop implicarea unui numar cat mai mare de participanti.

Concursul consta in realizarea de materiale jurnalistice: audio, video si multimedia pe teme europene, care sa fie de interes pentru cetateni.

Materiale audio, video sau online (multimedia) vor fi selectate de o comisie formata din jurnalisti de prestigiu din domeniile audiovizual si online specializati pe teme europene si din experti ai RCE in Romania.

In cadrul intalnirii de maine, expertul in comunicare si asistent coordonator Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, Adrian Popa, le va spune studentilor care este documentatia la care pot avea acces, dar si modul in care pot ajunge la ea. De asemenea, studentii vor fi informati despre materialele castigatoare de anul trecut, pe baza carora vor exista o serie de discutii cu privire la documentarea si realizarea acestora.

Termenul limita de predarea a materialelor este de 11 mai, cand practic concursul se incheie.

Cele mai bune proiecte realizate in cadrul programului "Europa jurnalistilor din amfiteatre", vor fi premiate si, ulterior, oferite canalelor audiovizuale si online centrale sau locale, ca material ilustrativ in diferite emisiuni sau sectiuni de profil.

 

Pentru mai multe detalii despre concurs intrati AICI.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook