Dorel a surpat un pod de la Valea Drăganului, judetul Cluj - FOTO


Un pod de la Valea Draganului s-a surpat luni după masă, după ce o echipa de muncitori a săpat necontrolat la unul dintre pilonii de susținere. Lucrările la pod fac parte din proiectul de reabilitare a drumului Apusenilor, anunțat cu surle și trâmbițe de Consiliul Județean Cluj, condus de liberalul Alin Tișe.

FB_IMG_1588604077899.jpg

Un utilaj care a săpat la pilonul podului a rămas prins sub traversele de câteva tone.

"Podul care face legătura între E60 și Valea Drăganului a fost distrus din cauza unor incompetenți care au efectuat lucrări de slabă calitate. Domnule Prefect Abrudean Mircea, vă rog de urgență să asigurați legătura locuitorilor din zonă cu restul județului! Nu lăsați localitatea IZOLATĂ!

Update: Înțeleg că accesul în localitate se mai poate face și pe un alt drum. Foarte bine, însă tot nu pot înțelege cum s-a ajuns la distrugerea podului! Domnilor, ați reușit o performanță unică în ultimii treizeci de ani în județul Cluj", a declarat deputatul Horia Nasra.

Arhitectul șef din Consiliul Județean Cluj, Claudiu Salanță, i-a replicat deputatului spunând că: "Podul este în reabilitare și precipitațiile abundente din ultimele zile au condus la cedarea fundației. De acolo pana la cele afirmate e drum lung".

---------------------------------

UPDATE

Lucrările la drumul Apusenilor au început în 22 aprilie, fiind anunțate de Alin Tișe. După prăbușirea podului de luni seara, președintele  Consiliului Județean Cluj nu a mai ieșit public cu nicio poziție. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”Modernizarea Drumului Apusenilor va crea noi oportunități de dezvoltare economico-socială și turistică a întregii zone. Acesta traversează unul dintre cele mai atractive și spectaculoase areale montane ale județului, asigurând o legătură extrem de importantă între drumul național 1 și județul Bihor”.

Ampla investiție este realizată de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.

Proiectul urmărește reabilitarea și modernizarea sectoarelor cuprinse în Drumul Apusenilor, respectiv DJ 764B (DN1 – Valea Drăganului – Lunca Vișagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K) de la km. 0+000 la km. 22+164,5 și DJ 108K (limită cu județul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan) de la km. 26+455 la km. la 29+495.

Investiția presupune intervenţia pe toată lungimea celor două sectoare printr-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, care încep de la fundație și se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, marcaje și semnalizare rutieră, etc.

Lucrările sunt executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA, valoarea acestora fiind de 159.811.640,26, cu TVA inclus. Termenul maxim de execuție este de 24 de luni.

Comentarii Facebook