Doi ”găinari”, reținuți la Cluj după ce au furat bani de pe un card

 

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi cercetaţi pentru furt calificat, operaţiuni financiare frauduloase şi acces ilegal la un sistem informatic.

 

La data de 16 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au efectuat două percheziţii pe raza localităţii Bonţida, la domiciliile a doi bărbaţi cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

 

Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 12/13.06.2018, cei doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, din Bonţida, ar fi pătruns fără drept, prin efracţie, într-un imobil din localitatea Ţaga, şi ar fi sustras un card bancar şi mai multe chitanţe privind tranzacţii bancare. Ulterior, cei doi ar fi încercat să retragă bani de pe card de la ATM-uri din Cluj-Napoca şi Apahida, reuşind să ridice, după mai multe încercări, suma de 50 de lei.

 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mijloace de probă şi au fost puse în executare 2 mandate de aducere.

 

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către poliţişti.

 

În cursul zilei de marți, bărbaţii au fost prezentaţi Tribunalului Cluj, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de cei doi.

Comentarii Facebook