DNA acuză presiuni în dosarul Sorin Apostu

 

DNA Cluj acuză că se fac presiuni asupra Aspaziei Droniuc, denunţătorul din dosarul în care fostul primar Sorin Apostu este acuzat de fapte de corupţie. Avocatul acestuia a cerut din nou audierea lui Droniuc.

 

La înfățișarea de luni, 5 noiembrie, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, reprezentantul DNA Cluj a spus că ”se încearcă exercitarea de presiuni” asupra Aspaziei Droniuc.

 

Afirmaţia a venit după ce avocatul fostului primar, Gheorghiță Mateuţ, a cerut din nou audierea Aspaziei Droniuc, care a fost condamnată cu suspendare în acest dosar. Avocatul a mai solicitat și audierea lui Liviu Neag. Reprezentantul DNA a spus că și în acest caz se fac presiuni.

 

Nu înţeleg atitudinea subiectivă a Ministerului Public, de ascundere a unor probe - pentru că Droniuc a furnizat probe împotriva lui Apostu -, atitudinea de protejare a acesteia”, a spus Gheorghiță Mateuţ, care a respins acuzațiile de presiune.

 

În cazul lui Liviu Neag, Mateuț a explicat că se dorește lămurirea unor aspecte care nu au fost clarificate la prima audiere.

 

Instanța a anunțat că se va pronunța în privința audierii Aspaziei Droniuc, dar și a lui Liviu Neag. Totul depinde de audierea a 15 CD-uri conţinând înregistrări ale unor convorbiri telefonice, instanța fiind interesată dacă vor apărea elemente noi în acest caz.

 

La înfățișarea de luni, DNA a mai cerut și reaudierea Monicăi Apostu, lucru acceptat de avocații apărării.

 

În cadrul aceleași ședințe a fost audiat și președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

 

Remus Lăpușan la procesul lui Apostu: Nu eu am semnat polițele de asigurare de la RATUC

Comentarii Facebook