Directorul Apele Române Cluj, schimbat. Ovidiu Vișan a fost înlocuit



Ovidiu Vișan, directorul interimar al filialei Cluj - Apele Române, a fost înlocuit din funcție. Locul lui Ovidiu Vișan, consilier local PNL, a fost luat de Ioan Curt, fost șef la Serviciul de Gospodărire a Apelor Cluj.

”Am fost numit director interimar pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat Ioan Curt, pentru Gazeta de Cluj.

Ovidiu Vișan nu a putut fi contactat pentru a face o declarație. 

Directorul Apele Române Cluj, Ovidiu Vișan, vindea sucuri înainte să fie pus șef. Afacerile familiei sunt SUCULENTE

Instituția a fost într-un scandal continuu, din cauza unui concurs trucat.

Florina Rus, fosta șefă a ABA Someș-Tisa (Apele Române filiala Cluj), a promovat un concurs la care a participat, dar acesta a fost anulat. De obicei, acest lucru se întâmplă când pilele nu s-au înscris sau au luat notă mică.

În locul Florinei Rus a fost numit interimar o pilă a sistemului. Florina Rus a obinut la concurs 95 de puncte din 100.

Sunt angajata instituției din 2007, an în care am terminat și Facultatea de Geografie, specializarea de Hidrologie, ulterior am urmat și un master de gospodărire a apelor, studii postuniversitare. Conducerea, împreună cu colegii din departament, m-au propus pe mine pentru a prelua funcția de conducere. Directorul de la acea vreme, cred că este un an deja: mi-a spus, uite Florina, de la centru, persoana cutare este propusă pentru a ocupa postul de șef, își dorește acest lucru și ai următoarea variantă, ori îți dai demisia de bună voie din funcția de conducere, ori cealaltă variantă este de a scoate postul de șef la concurs. Am întrebat care este criteriul pentru care dânșii doresc înlăturarea mea. Zice, în afară de criteriul politic, momentan, nu primează nimic. M-am prezentat și spre surprinderea și indignarea conducerii, am reușit să-l și iau”, a relatat ea, pentru Digi 24. 

Concursul la care Florina Rus a obținut 95 de puncte din 100 a fost contestat de șeful interimar și anulat. În locul ei a rămas interimar fotomodelul Valentin Avram. Citește AICI detalii.

O altă angajată, Carmen Grozavu, inspectoare la Apele Române, filiala Cluj, a dat în judecată instituția pentru că este persecutată, după ce a reclamat jocurile făcute pentru ocuparea funcției de director. Este vorb despre concursul picat de Florina Rus. 

Carmen Grozavu, soția antrenorului Leo Grozavu din Liga 1, a sărit în apărarea unei colegei, care ar fi fost nedreptățită la un concurs pentru ocuparea funcției de conducere a departamentului în care lucrează și Grozavu.

În august 2020, ea a primit, cu stupoare, decizia că a fost detașată la Galați, la peste 500 de kilometri de casă. Carmen Grozavu a dat în judecată instituția și este sigură că totul a fost ”o răzbunare. Sperau că măsura asta mă va determina să-mi dau demisia și să plec. S-au înșelat. M-am săturat să ne conducă toți politrucii și proștii clasei. Voi lupta să demonstrez că, în țara asta, oamenii cinstiți nu pot fi reduși la tăcere atât de ușor”, spune Carmen Grozavu.

Grozavu a dat în judecată Apele Române, filiala Cluj.

Comentarii Facebook