Directorul Apele Române Cluj, Ovidiu Vișan, vindea sucuri înainte să fie pus șef. Afacerile familiei sunt SUCULENTE


Directorul Administrației Bazinale Someș-Tisa Cluj, Ovidiu Vișan, vindea sucuri până în anul 2020, când a fost pus director la compania de stat. Averea acestuia a crescut frumos, fără a apela niciodată la credite bancare. 

Acesta este omul lui Daniel Buda, liderul PNL Cluj și apropiat de Emil Boc.

Între 2018 și 2020, Ovidiu Vișan a vândut suc prin societatea SC AROME & FRESH SRL, unde era administrator, afacere care i-a adus venituri mari, având noroc și cu dezvoltarea industriei de festivaluri din Cluj. 

Prin relații politice, Ovidiu Vișan a fost uns șef al Administrației Bazinale Someș-Tisa Cluj, având adjuncți oameni care au lucrat toți în compania ce adminstrează  apele din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor, deci un domeniu extrem de important și de securitate națională. 

Ovidiu Vișan și-a început cariera politică în 2016, ca și consilier local din partea PNL, după ce Florin Stamatian s-a dus parlamentar.

Interesant este că Ovidiu Vișan nu și-a publicat declarația de avere pe site -ul Administrației Bazinale Someș-Tisa Cluj, deși legea prevede acest lucru. Știri de Cluj a verificat mai amănunțit și a găsit unele cifre interesante. ”Avem un departament strict Agenția Națională a Apelor Română și acolo ar trebui să fie postată”, a precizat Directorul Apele Române Cluj, Ovidiu Vișan. 

Vișan mai are experiență cu instituțiile de stat. El a fost în perioada 2009-2016 inspector sef adjunct la ITM Cluj. 

Cum a evoluat averea, omului politic Ovidiu Vișan, ajuns șeful Administrației Bazinale Someș-Tisa Cluj

În 2010, acesta raporta un teren cumpărat în 2008 în Bonțida, în suprafață de 3850 mp, ¼ dintr-o clădire din Cluj-Napoca de 583 mp, primită ca donație, nu avea credite și nici datorii. De la ITM Cluj a încasat atunci ca 4895 de lei, iar de la firma Oviscom SRL (are sediu pe Str. Donath 192A la fel ca și firma de sucuri, care a apărut ulterior, SC AROME & FRESH SRL) 24.540 de lei. Oviscom SRL nu mai are activitate și nici angajați, dar nu a fost radiată. 

În 19.04.2016, când s-a lansat în candidatura la consiliul local, Ovidiu Vișan era deja însurat. Soția acestuia, lucra la SC Arhimar Serv SRL (firmă patronată de Claudiu Botea, cu relații puternice în Primăria Cluj-Napoca), ca arhitect (salariu 1700 de lei tot anul). Vișan nu avea niciun venit și nici nu lucra nicăieri. Pe decalarația de avere apare un credit de 20.000 de euro, de la Robert Wolsey, un om de afaceri din Cluj. Numele acestuia, apare în dosarul fostului primar din Iași, Gheorghe Nichita, care îl bănuia pe Wolsey că se iubea cu amanta lui, Adina Samson. ”Un alt „rival“ identificat de Nichita este omul de afaceri Robert Wolsey. Nichita le-a transmis „anchetatorilor“ săi că îl interesează „toată viaţa lui“, după ce Wolsey, în vârstă de 54 de ani, ar fi avut o întâlnire cu Samson, conform procurorilor.

Potrivit profilului de pe o reţea de socializare online de business, Wolsey a ocupat funcţia de director în mai multe companii IT, iar o perioadă de 16 ani a lucrat pentru o firmă din Cluj-Napoca, oraş în care Nichita ar fi trimis, susţin procurorii, „anchetatori“ pe urmele lui”, scria presa din București.

avere.jpg

În 14.04.2017, pe declarația de avere a lui Ovidiu Vișan apare încă un teren de 4000 mp, cumpărat în 2016, în Cluj-Napoca, alături de soție și Cristina Levi. Soția acestuia încasa deja 14.600 de lei, iar Ovidiu Vișan 4000 de lei de la firma de sucuri naturale, SC AROME & FRESH SRL, și 9.003 lei de la SC Tor Trans SRL, unde era manager de achiziții. De la botezul fiicei, familia Vișan a adunat 35.000 de lei și 15.000 de euro, fiind un eveniment profitabil. Creditul luat de la Robert Wolsey a fost achitat, deși familia Vișan nu a raportat venituri pe măsură.

În 14.06.2018, Ovidiu Vișan a încasat un salariu de 3000 de lei de la Tor Trans și 6500 de lei de la Consiliul Local. Soția a primit indemnizație de creștere a copilului, în valoare de 18.876 de lei. 

În 14.06.2019, Ovidiu Vișan a încasat o sumă mare de bani de la firma de sucuri, extrem de profitabilă. În declarația de avere depusă în calitate de consilier local, acesta raporta salarii modeste de 7.300 de lei de la SC ACO Build & Management SRL, 8.000 de lei de la Consiliul Local și 1.600 de lei de la Via Concept Proiect SRL. Soția acestuia, însă, primea 21.000 de lei indemnizația de creștere a copilului și 467.247 de lei, dividende de la Arome & Fresh SRL, firma de sucuri. 

Soția directorul Apelor Române Cluj a beneficiat de concedii medicale în serie, pe mai multe firme, pentru a fi totul legal

În 10.08.2020, Ovidiu Vișan s-a înscris din nou în lupta pentru un loc în Consiliul local, poziție extrem de profitabilă pentru a deschide uși. 

Familia a încasat din nou un dar de botez în valoare de 25.000 de euro, dar și dividende de la firma de sucuri în valoare de 404.976 lei și de la SC Endorfine COncept SRL, 39.000 de lei. Ovidiu Vișan a încasat 11.680 de lei de la Consiliul Local, dar și 5000 de lei de la firmele Aco Build & Management SRL și Via Concept & Poriect SRL. 

Partea interesantă este că soția acestuia, Alida, a fost ”specialistă” în concedii medicale în acel an. De la SC Via Therm SRL a câștigat 44.000 de lei salariu, dar și 27.000 de lei din concediu medical; de la BrillGateStudio SRL, 2.000 de lei salariu și 3800 de lei din concediu medical, iar de la Aco Build & Management SRL, 4000 de lei salariu și din 10.800 de lei concediu medical.

avere1.jpg

De menționat că familia Vișan nu a avut niciun alt credit în afara celui luat de la omul de afaceri Robert Wolsey și s-a descurcat pe cont propriu pentru a pune pe picioare afaceri de succes.

Comentarii Facebook