Miercuri 24 Aprilie

Profesorii din Cluj nu s-au vaccinat încă: „S-a reușit o programare la 4 dimineața”


Vaccinarea profesorilor a fost un aspect foarte important pus în discuție pentru redeschiderea școlilor, dar, cu toate acestea, nimeni nu a prioritizat imunizarea acestora.

După aproape două luni de la debutul campaniei de vaccinare, școlile și-au reluat activitatea, mai mult sau mai puțin, în toată țara, însă profesorii sunt vaccinați?

Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului din Învățământul Clujean, a declarat pentru Știri de Cluj, în ianuarie, că deși Ministerul Educației și Guvernul susțin că profesorii sunt o grupă prioritară pentru vaccinare, ei nu se puteau vaccina, din cauza lipsei de doze. Această prioritizare a venit în contextul în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, își dorea redeschiderea școlilor din 8 februarie.

Mulți părinți susțineau atunci că dacă profesorii nu se vaccinează, nu-și vor lăsa copiii să meargă la școală.

Programare făcută la 4 dimineața

Lucia Cojocaru a declarat că nu s-a vaccinat încă, dar secretara școlii a reușit, totuși, să programeze profesorii la ora 4 dimineața, astfel că aceștia vor primi prima doză de vaccin în martie:

Nu am reușit încă să mă vaccinez. Ce s-a reușit însă de către școală a fost o programare făcută la 4 dimineața, în 3 martie, cu rapel în 24. Doar la 4 dimineața a reușit secretara școlii să acceseze platforma și să ne programeze pe cei care vrem să ne vaccinăm.

În luna ianuarie, Lucia Cojocaru a explicat cum, deși au centru de vaccinare amenajat în școala unde predă, i s-a spus să meargă la Aleșd pentru vaccinare. Totuși, acum, se poate vaccina în Cluj-Napoca: 

Nu ne vaccinăm la școala noastră, dar e, totuși, în Cluj-Napoca”, a mai spus liderul sindicatului pentru Știri de Cluj.


Comentarii Facebook