Orele de sport ținute afară, la -10 grade, în sălile de sport se vaccinează oamenii: „Nu mi se pare normal”


Școlile, și în special sălile de sport ale școlilor, au reprezentat o opțiune de spațiu atunci când a venit vorba de amenajarea centrelor de vaccinare din toată țara. Oamenii cunosc toate centrele de vaccinare existente, deoarece odată ce devin funcționale, sunt adăugate în lista de pe platforma online de programare. 

Dar există și centre „abandonate”, unde s-a intenționat amenajarea centrului de vaccinare, însă acum nu se întâmplă nimic.

S-a mers pe centru de vaccinare la noi, la sala de sport, dar deocamdată este abandonat. Nu s-a mai continuat amenajarea spațiului și nu au început vaccinările”, a declarat Lucia Cojocaru, liderul sindicatului profesorilor din Cluj.

Alte școli din Cluj-Napoca, unde au fost amenajate centrele, deja funcționează:

Dacă mergi la Liceul de Transporturi din Gheorgheni, acolo este făcut centru de vaccinare și funcționează. La fel în Mănăștur, este școala Ion Creangă, unde tot în sala de sport este centru și se vaccinează oamenii. Sunt două centre în unități de învățământ, care, de la bun început, au fost centre de vaccinare și funcționează și în prezent”, a adăugat aceasta.

Orele de sport se desfășoară afară, la -10 grade

Din pricina amenajării centrelor de vaccinare în sălile de sport, orele de educație fizică trebuie susținute în altă parte, mai exact afară.

Sunt supărată pentru sălile de sport, pentru că colegii mei care au activitate și vor avea ore, li s-a spus să facă afară, acum la -10 grade e foarte plăcut să faci ore afară, nu? Nu este normal”, a declarat Lucia Cojocaru pentru Știri de Cluj.

Sportivii de performanță, transferați în altă parte pentru competițiile sportive

În loc să fie amenajate centrele de vaccinare în unități specializate, precum spitalele, au fost amenajate în sălile de sport și sportivii de performanță, care au campionate, au fost transferați în altă parte:

Pe lângă asta, mai sunt activitățile de la școlile sportive, unde grupele de performanță au campionat și unde aceste săli de sport sunt omologate. Deci acolo trebuie să se desfășoare aceste competiții sportive, dar au fost transferați în altă pare. Nu mi se pare normal, mai ales în aceste situații să se amenajeze sălile de sport. Se puteau face în alte părți, în spitale, dispensare medicale, unități care erau specializate pe așa ceva și nu în săli de sport.

Elevii vor purta mască sau nu la orele de Educație Fizică?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o declarație care a stârnit multe discuții în rândul părinților, elevilor și nu numai. Acesta a spus că specialiștii recomandă purtarea măștii de către elevi în timpul orelor de educație fizică.

Au fost multe sesizări pe această temă. Chiar ieri a afirmat domnul ministru că se va completa acel ordin ca în cadrul orelor de educație fizică, totuși, să nu se poarte mască, numai până la sala de sport. Totuși, în timpul efortului nu era indicat să se poarte. Domnul ministru a zis că se va interveni în ordinul respectiv.


Comentarii Facebook