Luni 5 Decembrie

Deputatul Dohotaru îl acuză pe Emil Boc că minte în privința zonei ”La Terenuri”

 

Deputatul USR Cluj, Adrian Dohotaru, cere Primăriei să înceapă amenajarea zonei La Terenuri, din cartierul Mănăștur. 

 

Vrem ca zona La Terenuri să fie cel mai mare spațiu public din cartierul Mănăștur. Nu mai e loc de dezinformare. Primarul Emil Boc a spus greșit că 85% e privat, 15% public. Am cerut situația la cadastru și 70% e public, deci Primăria nu mai are scuze pentru neamenjarea zonei. Proiectele de bugetare participativă au fost declarate neeligibile în în mod greșit pentru că se putea interveni pe proprietățile publice”, a spus Dohotaru.

 

Primăria Cluj-Napoca a adus clarificări în privința acestor acuzații.

 

Din suprafața existentă măsurată în zona ”La Terenuri”, Primăria municipiului Cluj-Napoca a identificat o suprafață de teren de aproximativ 1,222 ha (20% din zona ”La Terenuri”), care este în curs de cadastrare și pe care municipalitatea poate realiza lucrări de investiții. 

 

În ceea ce privește restul terenului, o parte a fost restituit foștilor proprietari, în temeiul Legii nr. 10/2001 și a legilor fondului funciar, iar pentru altă parte au fost depuse cereri de revendicare, acestea fiind în prezent  în procedură de soluționare”, precizează reprezentanții Primăriei.

Comentarii Facebook