Marti 10 Decembrie

Cine este MARELE suspect în cazul incendiului de la groapa de gunoi de la Pata Rât

 

Poliția Cluj are un suspect în cazul incendiului de la Pata Rât, de sâmbătă 21 octombrie. 

 

Polițiștii au audiat de sâmbătă până acum 60 de persoane în cazul acestui incendiu care a pus pe jar autoritățile, acuzate că permit aprinderea rampei pentru a reduce cantitatea de deșeuri depozitată. 

 

Suspectul identificat este un puști de 15 ani, care fuma, și a aruncat țigara la întâmplare peste muntele de gunoaie. ”Minorii care nu au împlinit vârsta de 16 ani se consideră că nu au discernământ a faptelor lor, fiind necesară realizarea unei expertize. Dacă această expertiză stabilește că minorul nu are discernământ, acesta nu poate fi tras la răspundere penală”, spune un polițist clujean.

 

Legislația muncii interzice minorilor de 15 ani să muncească, spun aceleași surse din IPJ CLuj. Puștiul lucra cot la cot cu părinții lui, la activitatea de colectare a materialelor refolosibile. În tot acest timp, autoritățile locale au dat asigurări că rampa este o zonă controlată, fiind păzită de paznici și monitorizată de un sistem de camere de luat vederi, și că nici o persoană neautorizată nu are acces în interiorul rampei. Aceleași surse din IP Cluj susțin că sistemul video de camere de luat vederi nu funcționa, deși acestea sunt pe toți stâlpii din zonă.

 

După incendiu, Emil Boc a cerut conducerii Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj să ia măsuri de întărire a pazei. În zonă există și o colonie de romi, care își câștigă existența din reciclarea materialelro refolosibile, scrie evz.ro.

Comentarii Facebook