DECIZIE dură și DREAPTĂ în cazul învățătoarei din Cluj care a UMILIT un elev de 7 ani

 

Ministerul Educaţiei a anunțat o decizie dură în privința învățătoarei din Cluj care a UMILIT și terorizat un elev de 7 ani. Ministerul nu a mai așteptat rezultatul anchetei lente de la Cluj.

 

Spre exemplu, conducerea Liceului de Muzică din Cluj știa din februarie despre acest caz și nu a făcut nimic. Inspectoratul Școlar a fost sesizat în 20 martie, iar ancheta se face numai acum, după ce Știri de Cluj a dezvăluit în exclusivitate cazul deosebit de grav care i-a înfuriat pe părinții din toată țara.

 

Am cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) suspendarea învăţătoarei, iar din această dimineaţă nu a mai intrat la clasă. Ca ministru, profesor şi părinte, nu am considerat normal ca învăţătoarea să continue în acest fel", a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduţă”, iar rezultatul va fi făcut public luni, 6 aprilie. Învăţătoarea Monica Chiorean a fost înregistrată cu un reportofon la ore în timp ce a strigat la un elev din clasa 1 şi îi spunea tâmpit şi ”jumătate de creier”.

 

ASCULTĂ AICI IEȘIREA ÎNVĂȚĂTOAREI

 

Știri de Cluj a obținut o astfel de înregistrare audio, în care învățătoarea Monica Chiorean își varsă nervii pe un băiețel de 7 ani, din clasa întâi. La final îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei, pentru a-l ”trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei și face calculele matematice cerute. 

 

Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă tu ești normal, mă băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo (n.red. fac bine), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!”, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.

 

Scena a continuat cu momentul de umilire maximă a elevului. ”Dați-i trezirea, vă rog, de trei ori! Poftiți”, a strigat profesoara spre clasă. ”Trezește-te!”, au strigat în cor cei 20 de copii din clasă, în cor, semn că astfel de scene s-au mai produs. ”Încă o dată”, le-a cerut profesoara, nemulțumită, iar copiii l-au mai ”trezit” de două ori. 

 

După această umilință profesara și-a reluat ”atacul” virulent la adresa băiatului de 7 ani: ”Tu dormi noaptea? Că văd că sforăi aici, fără sunet. Unde am scris noi 01, 02 și 04? Tu notezi numere de telefon? Că mi-oi vărsa plămânii aici pe masă, de mi-a țâșni sângele din gât! Să mor eu dacă înțeleg ce vrei să spui. După ce vii la școală dacă nu știi unde esti? După ce vii? Ca să ai de unde merge acasă? Păi stai acasă și nu mai veni”.

 

Culmea este că la finalul înregistrării băiatul a fost pus să facă la tablă unele calcule cu trecere peste ordin. 

 

Noi înregistrări de la Liceul de Muzică din Cluj. Învățătoarea Monica Chiorean către copii: Vă mut gura la spate! - AUDIO

Comentarii Facebook