Părinții de la Liceul de Muzică din Cluj nu își mai lasă copiii la școală! Delarații greu de DIGERAT

 

Unul dintre părintele de la clasa întâi a Liceului de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj a declarat pentru Știri de Cluj că, după suspendarea învățătoarei Monica Chiorean, copiii refuză să mai meargă la școală și suferă.

 

Nicu Marcu, unul dintre părinții din clasă, a declarat că în 4 martie s-a făcut o ședință cu directorul școlii, părinții și învățătoarea. ”Avem un memoriu care arată că părinții au iertat-o și suntem perfect conștienți de ceea ce s-a întâmplat. Am pus în echilibru rezultatele și comportamentul și am luat decizia să mergem mai departe. 

 

Doamna Gherman, care a făcut înregistrarea nu dorea soluționarea pe cale pașnică a problemei. Părinții au susținut că nu sunt de acord să ajungă înregistrarea în presă, iar după ce învățătoarea și-a cerut iertare am închis cazul. 

 

Suntem perfect conștienți și nu suntem afectați de sindromul Stockholm, ci suntem adepții lui Gandhi și nu vrem să tratăm violența cu violență. 

 

Problema este că noi am judecat-o pe învățătoare de acum o lună. Doamna Gherman a venit, a aruncat bomba, și-a retras copilul și a plecat. Acum părinții au rămas fără profesori. Copiii plâng acasă datorită faptului că presa nu a înțeles că lucrurile se pot rezolva și în mod pașnic”, a declarat Nicu Marcu. 

 

Elev de 7 ani UMILIT CRUNT la o școală din Cluj. Profesoara îi pune și pe copii să îl UMILEASCĂ - AUDIO EXCLUSIV

 

El pretinde că nu o apără pe învățătoare, dar că o înțelege. ”S-a făcut confuzie între a susține pe doamna profesoară și a rezolva probleme pașnic. Asta a fost eroarea gravă care s-a făcut. Problema era rezolvată din 4 martie. Doamna învățătoare a fost sancționată pentru aceste fapte. Și-a cerut iertare public, nu putem acuza o persoană de două ori. Nu putem strica cariera de 27 de ani a unei persoane și să o băgăm în spital din cauza asta. Vă dați seama ce înseamnă să muncești 27 de ani și să vină una să îți pună o înregistrare că ”Vai Doamne, extraordinar (n.red. ce s-a întâmplat). A greșit, dar noi am pus în balanță și progresele pe care le aveau copiii și referințele ei. 

 

Doamna Chiorean în intervenția dânsei de la ședința din 4 martie sublinează că a avut probleme de familie și că își asumă greșeala. Și-a recunoscut fapta și își cere scuze public față de ceea ce a provocat.

 

Noi nu am căutat rezolvarea problemei prin sânge. Să punem un rug în mijlocul școli și să-i dăm foc ca în Evul Mediu și să ne întoarcem acum 1.500 de ani. Problema făcută de domana Gherman nu este singulară. A avut probleme și la Șincai și la Eminescu și din grădiniță. Noi nu o apărăm pe învățătoare, noi am rezolvat problema”, a mai spus Nicu Marcu.

 

În concluzia ședinței din 4 martie, s-a scris că: ”Atât domnul director, cât și domnul director adjunct propun familiei Gherman să lase copilul la această școală. Consideră că a fost o lecție pentru toți cei prezenți și pe viitor propune ca orice problemă să fie rezolvată din timp cu învățătoarea”. 

 

Profesoara Monica Chiorean a fost suspendată de ministrul Educației, iar acum părinții și-au retras copiii de la școală. ”Azi nu l-am mai trimis pe copil la școală pentru că a început să plângă noaptea când a văzut cum reacționează anumiți oameni și cum se știu comporta și cum respectă ei atitudinea altor persoane. Până nu se liniștesc apele nu merge. Toți copiii din școală îi întreabă și fac mișto de ei. Nu pot lăsa să se întâmple așa ceva”, a mai adugat părintele.

 

DECIZIE dură și DREAPTĂ în cazul învățătoarei din Cluj care a UMILIT un elev de 7 ani

Comentarii Facebook