Cum încep cursurile la UBB Cluj, pe fiecare facultate în parte. La Drept, Litere, Istorie și FSEGA se va studia numai ONLINE


Rectorul UBB Cluj, profesorul Daniel David, a anunțat că fiecare facultate a decis cum să înceapă cursurile în anul universitar 2020 - 2021, totul depinzând de specific. La cele umaniste nu este nevoie de prezența fizică a studenților, așa că s-a optat pentru cursurile exclusiv online. 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a decis începerea anului universitar 2020-2021 în variante mixte, adaptate fiecărei facultăți și specializări, de la învățământ clasic, prin învățământ hibrid la învățământ complet online. Am ajuns la această decizie pornind analiza de la următoarele aspecte:

1. Pandemia este încă o realitate prezentă.

2. În această situație de pandemie, așa cum rezultă și din emailurile primite la Rectorat (adesea de la părinți și studenți), există grupuri care doresc începerea cursurilor doar în variantă clasică și grupuri care doresc începerea acestora doar în variantă online; surprinzător, există și unele grupuri, este drept, mai puțin numeroase, care nu doresc începerea anului universitar.

3. Conducerea UBB și-a asumat misiunea de a începe anul universitar și în variantă clasică, acolo unde este posibil, îmbunătățită cu experiența online pe care o avem deja. Facem acest lucru nu doar de dragul cadrelor didactice și de cercetare – care pot să-și reorienteze activitățile academice pe componenta științifică –, ci mai ales de dragul studenților, pentru a nu le afecta parcursul de viață. De aceea, am cerut ca punctul de vedere al reprezentanților studenților să fie serios analizat la nivelul fiecărei facultăți din UBB. Acest demers a fost asumat de majoritatea universităților din lume, mai ales de cele mai reprezentative”, a precizat Daniel David.

Astfel, la Facultățile de Fizică, Chimie, Biologie, Educație Fizică și Sport sau de Teatru și Film scenariul va fi unul hibrid, unde se va merge la laboratoare și la probele practice.

Facultățile de Matematicp, Drept, Litere, Istorie și Filosofie, Sociologie Științe Economice, Studii Europene sau de Business cursurile vor fi numai online.

Puteți consulta AICI lista exactă a facultăților. 


Comentarii Facebook