Clujean, RUPT de beat la volan, prins de polițiști după ce a cauzat un accident și a fugit de la fața locului


Polițiștii clujeni au depistat, miercuri seară, un bărbat care s-a urcat la volanul unui autoturism deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu deținea nici permis de conducere. Acesta a fost implicat și într-un accident rutier.

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au reţinut un bărbat de 49 de ani, din comuna Chinteni, pentru săvârşirea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, informează IPJ Cluj. 

Mai exact, în jurul orei 18.30, poliţiştii au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier cu pagube materiale. În timp ce se deplasau la faţa locului, au depistat autoturismul implicat în eveniment, circulând pe strada Oaşului, din Cluj-Napoca.

Poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, iar în urma verificărilor au constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 49 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat. 

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a reieşit o concetraţie de 1.30 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând prelevarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

În cauză se continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal. 


Comentarii Facebook