Cluj: Deși școala începe în 14 septembrie, nu s-a decis dacă elevii au nevoie de avizul epidemiologic al medicului


Școala începe luni, 14 septembrie, dar încă nu s-a decis dacă elevii au nevoie de avizul epidemiologic al medicului de familie care să certifice că se poate integra în comunitate.

Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, a spus că discuția va avea loc joi seara, dar că cel mai probabil se va merge pe realizarea unui triaj observațional al elevului de către părinte și apoi de profesor. 

E clar că atunci când vrei să mergi undeva te gândești la starea de sănătate a copilului. Nu te duci în concediu dacă copilul este bolnav. Mi se pare logic ca eu ca și părinte să îmi observ copilul și dacă prezintă semne de boală să nu permit să plece din casă și să mă adresez medicului de familie. După ce este evaluat copilul pot să iau decizia corectă.

Același lucru îl făceam și în sezoanele de gripă. La fel facem și acum. Dacă observați că copilul prezintă semne de boală, nu permiteți copilului să meargă la școală. 

Vom face întâlnire diseară cu medicii de familie, tocmai în ideea de a nu crea aglomerări, pentru că sunt unii medici de familie care au 2000 de copii și în două zile nici nu se poate.

Copiii vor fi supuși triajului observational al părintelui, al cadrului didactic și dacă este nevoie și de medicul sau asistenta din unitatea educațională. Vrem să reducem riscul la minim. Mi-aș dori să putem fi la zero.

Credeți că rețeaua medicilor de de familie este pregătită. ”Ei trebuie să fie pregătiți să își primească pacienții, dar noi nu trebuie să creăm aceste condiții de aglomerare, unde există riscul de transmitere mult mai facilă”, a spus Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

Comentarii Facebook