Cum generezi certificatul verde COVID după doza booster. Atenție, documentul nu se actualizează automat!


După administrarea dozei 3 de vaccin anti COVID-19 trebuie să îți actualizezi certificatul verde. Pentru anumite persoane, documentul ar putea expira de la 1 februarie 2022. 

Certificatul verde Covid 19 va trebui actualizat în special de către persoanele care nu s-au mai vaccinat contra virusului în ultimele 9 luni.

E o decizie pe care o să o discutăm, se va discuta la nivelul guvernului şi Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în funcţie de contextul epidemiologic", a declarat, vinerea trecută, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Certificatul verde Covid nu se va actualiza automat, acesta trebuie generat de către persoana care s-a vaccinat, prin accesarea platformei certificat-covid.gov.ro. Generarea certificatului verde Covid nu se face automat nici pentru cei care s-au vaccinat cu schema completă, nici pentru cei care au făcut și doza 3.

Cum generezi certificatul verde Covid după vaccinarea cu doza booster

1. Vă autentificați prin introducerea unei adrese de email.

2. Intrați pe adresa de email și accesați link-ul primit.

3.Prin accesarea link-ului veți fi redirecționat în portalul de generare a certificatelor digitale UE privind COVID.

4. Selectați câmpul „Adaugă” (dreapta sus).

5. Selectați categoria din care faceți parte.

6. Introduceți datele necesare:  CNP, nume, prenume, serie și număr act de identitate, tipul vaccinului, luna și județul vaccinării.

7. Verificați datele introduse.

8. Salvați datele pe care le-ați introdus.

9. Vizualizați datele.

10. Salvați/Descărcați certificatul.

11. Dacă doriți generarea unui nou certificat, accesați pictograma „Adaugă” și reluați pașii menționați mai sus.

Menționăm că pentru cei care nu se descurcă să-și genereze singuri certificatul verde, din platforma online, există varianta de a contacta Call Center-ul legat de vaccinarea COVID (021 414 44 25), Primăria localității unde s-a făcut vaccinarea, DSP-ul sau Serviciul Local Comunitar de Evidență a Persoanelor. 

Comentarii Facebook