”Criminalul cu Renault” din Grigorescu era băut. Victimele au decedat în urma traumatismelor

 

Șoferul autoturismului Renaul, G. Paul, care a accidentat grav două persoane în vârstă pe strada 1 Decembrie 1918 din Grigorescu, era beat.

 

După ce a fost dus la spital, medicii i-au prelevat lui G. Paul probe de sânge care au arătat că avea o alcoolemie de 1,01 la mie. 

 

Tot la UPU Cluj au ajuns și cele două victime, soț-soție, bărbatul avea 80 de ani, iar femeia 76, care au decedat în ciuda eforturilor făcute de medici. 

 

Accident de GROAZA in Grigorescu, Cluj-Napoca. Două persoane grav ranite . Criminalistii au venit dupa 40 minute, ambulanta dupa 15 minute

 

Conducătorul autoturismului marca Renault circula dinspre strada Miraslău spre strada Giuseppe Garibaldi, ajungând la această trecere pentru pietoni opturată fiind vizibilitatea de un autoturism care circula pe banda a doua în fața sa, nu a observat că pe această trecere de pietoni erau angajați în traversarea regulamentară a străzii doi pietoni, soț - soție, în varstă de aproximativ 80 de ani. Șoferul a încercat o manevră de evitare prin dreapta a autoturismului, dar i-a surprins și accidentat grav pe cei doi, după care a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, a tamponat autoutilitara Fiat și s-a oprit în gardul imobilului de mai jos”, a explicat inspectorul Sergiu Iurian, inlocuitorul șefului Biroului Rutier Cluj-Napoca.

 

Ambulanța și Poliția au fost acuzate de clujenii care au fost martori la acest accident că au intervenit cu întârziere. ”Primul apel la 112 a fost la 20:23, evident nu a raspuns nimeni. Al doilea apel a fost la 20:25 cand mi s-a spus ca se stie de accident si echipajele sunt pe drum. (...) Primele masini au sosit la 20:45 (dupa 24 de minute de la accident). Cand au ajuns au fost huiduiti de oameni si au fost injurati. Este incredibil ca in Cluj-Napoca, doi oameni care se zbat la propriu intre viata si moarte sa astepte circa 15 minute pana ajunge prima ambulanta”, a povestit Mihai Fărcaș.

 

Accidentul de pe 1 Decembrie 1918, relatat de un martor ocular: Răniții au stat 24 de minute pe carosabil, fără mișcare

 

 

Seful Serviciului de Ambulanță Cluj, Horia Simu, respinge acuzațiile.

 

Seful Ambulanței Cluj, Horia Simu, despre accidentul de pe 1 Decembrie 1918: S-a intervenit prompt

Comentarii Facebook