Angajații aeroporturilor din România, școlarizați din bani europeni

 

Angajații de la aeroporturile din România beneficiază de instruire din fonduri europene. Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a declarat că angajații români sunt la fel de bine pregătiți ca cei din străinătate.

 

Asociația Aeroporturilor din România derulează un program de instruire și de training finanțat de Comisia Europeană în proporție de 98%, în valoare de de 1,4 milioane de euro, pentru angajații aeroporturilor din România. Este un program deosebit de important, având în vedere că este primul program integrat de pregătire profesională în domeniul aeroportuar din România. Obiectivul este de a instrui și școlariza 600 de angajați, dintre care 300 femei, având în vedere importanța egalității de șanse”, a explicat David Ciceo.

 

Până acum au fost instruiți 400 de angajați. ”Angajații urmează cursuri specifice de aviație. Pe lângă acestea sunt foarte multe programe de tehnologie a informației realizate de partenerul acestui program, de către SIVECO, și este foarte important că acest program se adresează în primul rând angajaților cu funcții de execuție și mai puțin managerilor. O categorie de angajați, care nu a fost instruită suficient.

 

Sunt cursuri de securitate aeroportuară, sunt cursuri pentru activități de handling, de exemplu activitatea specifică de curățenie de la un aeroport legată de platformă, legată de aeronave. Sunt cursuri de tehnologie a informației specifică acestei activități, cursuri de resurse umană”, a mai spus Ciceo.

Comentarii Facebook