Seful Ambulanței Cluj, Horia Simu, despre accidentul de pe 1 Decembrie 1918: S-a intervenit prompt

 

Șeful Serviciului de Ambulanță Cluj, Horia Simu, respinge acuzațiile că echipajele medicale au intevenit cu întârziere la accidentul de pe 1 Decembrie, produs miercuri seara, în jurul orei 20.20.

 

Horia Simu a explicat că, în conformitate cu fișele oficiale, primul apel la 112 a fost făcut la ora 20.25, iar mașina a plecat spre strada 1 Decembrie 1918 la ora 20.27. ”Sosirea la acest caz s-a făcut în cinci minute. Autospeciala a fost acolo la ora 20.32. Vorbim de prima mașina, cea care a mers la pacientul cu stop cardio-respirator și care a pornit spre UPU Cluj la ora 20.40, transportând-o pe femeia de 76 de ani, care a fost resuscitată”, a spus Horia Simu.

 

A doua mașina a ajuns la locul accidentului în jurul orei 20.34. Medicii s-au ocupat de a doua victimă, un bărbat de 80 de ani, care avea traumatisme și fractură deschisă la gamba dreaptă. A fost dus tot la UPU, plecând de la locul accidentului în jurul orei 20.52”, a mai spus Horia Simu.

 

Șeful Serviciului de Ambulanță Cluj le-a răspuns și celor care reclamă faptul că ambulanțele au ajuns cu 15 - 20 de minute întârziere.

 

Eu nu mă iau după persoane profane. Am mai multe metode de verificare. O data e GPS - ul de pe mașini și mai sunt și camerele de supraveghere din Cluj-Napoca. Eu înteleg că percepția timpului cu totul altfel în astfel de cazuri dramatice. Prima ambulanță a fost trimisă când s-a eliberat”, a mai precizat Horia Simu.

 

Accidentul de pe 1 Decembrie 1918, relatat de un martor ocular: Răniții au stat 24 de minute pe carosabil, fără mișcare

 

El a explicat că nicio ambulanță nu a fost trimisă la protestele din Piața Unirii, așa cum s-a vehiculat. 

 

Ambii răniți în urma accidentului au decedat.

 

Accident de GROAZA in Grigorescu, Cluj-Napoca. Două persoane grav ranite . Criminalistii au venit dupa 40 minute, ambulanta dupa 15 minute

Comentarii Facebook