Cota de atentie depasita pe paraul Borsa in judetul Cluj

Cota de atentie pe paraul Borsa din judetul Cluj a fost depasita la ora 10 cu 5 centimetri, au declarat pentru StirideCluj.ro reprezentantii Directiei Apele Romane Somes Tisa.

 

"In comuna Borsa, la ora 10, a fost depasita cota de atentie, fara insa sa fie pericol de inundatii", a declarat Ioan Ivanescu, dispecerul de serviciu de la Directia Apele Romane. El spune ca pana la ora 11 nivelul paraului a scazut. "Fluctuatiile sunt mari si depind de cantitatea de zapada care se topeste si de eventualele precipitatii", a mai spus dispecerul.

 

Reprezentantii Directiei sustin ca in urmatoarea perioada mai pot aparea depasiri ale cotelor de atentie pe unele cursuri de apa pentru ca pe unii versanti mai exista zapada, care se va topi din cauza temperaturilor crescute din aceasta perioada.

 

In comuna Borsa, ultimele inundatii au avut loc in vara anului 2008. Atunci, in luna iulie 9 gospodarii si 50 de hectare de teren au fost afectate de apele revarsate ale paraului.

 

Judetul Cluj este in aceasta perioada sub avertizare de Cod galben pentru inundatii. "Potrivit avertizarii, incepand de vineri 19 februarie 2010, ora 20.00, si pana duminica 21 februarie 2010, fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri, cu depasirea cotelor de atentie, din cauza stratului de zapada din zonele incluse in avertizare si a precipitatiilor sub forma de ploaie anuntate", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Cluj.

 

Comentarii Facebook