Costică Pocol, proprietarul hotelului din Piața Mihai Viteazu: Funar și Boc au semnat autorizațiile. Din cauza lui Boc fug cumpărătorii - EXCLUSIV


Costică Pocol, omul de afaceri care a ridicat hotelul controversat de lângă Piața Mihai Viteazu, susține că imobilul este perfect legal și că a fost autorizat de Gheorghe Funar și Emil Boc. 

Știri de Cluj l-a contactat pe Costică Pocol pentru a vedea câți bani ar cere pe hotelul Cristian. Acesta habar nu avea că în mediul online s-a inițiat o campanie de cumpărare a imobilului și de donare spre demolare.

Habar nu am de campanie. Aștept s-o cumpere. Nu am nimic împotrivă. Să vină cineva care poate discuta”, a spus Pocol. 

Acesta a recunoscut că acum hotelul nu e de vânzare și a spus că Emil Boc de de vină. ”Nu e de vânzare acum, dar orice lucru e de vânzare pentru un preț bun și corect. 

Cine credeți că vine să cumpere, de aia nu mai e de vânzare, când tot timpul în ziare se scrie că Boc o demolează. Ce client vine să cumpere? Dacă Boc o demolează, atunci să o demoleze, dacă are puterea și legea de partea lui, Boc. 

Tot asta a promis că o demolează. Dacă a făcut-o el sau cine o făcut-o să vină. Aia nu e construcție ilegală, domnule. Aia s-o făcut autorizată de Primărie, cu una dintre autorizații semnată chiar de Boc. 

Sunt vreo cinci autorizații, date și de primarul Funar și pe vremea lui Boc. Când s-o dat astea, o îndeplinit toate condițiile să se construiască, nu cum spun ziarele că s-a făcut dintr-un chioșc”, a mai declarat Costică Pocol.

Întrebat dacă este adevărat că are autorizație pe un chioșc și nu ați făcut fundație, Pocol a precizat: ”Da, pe dracu! Are fundație. Are autorizație P+4. E înscrisă în Cartea Funciară. Plătesc impozit de 15 ani, după clădire. Avem toate utilitățile. Dacă vrea cineva să o cumpere vă rog să mă sunați”, a încheiat Costică Pocol.

Cluj: Câți clujeni au donat pentru cumpărarea hotelului fără fundație și acte din Piața Mihai Viteazu

Primarul Emil Boc a precizat AICI că nu poate demola clădirea hotelului Cristian, din Piața Mihai Viteazu, care a fost construită fără fundație și fără autorizație de construcție. 

Întrebat la o emisiune radio, Emi Boc a spus că nu mai are cum să demoleze această construcție. ”Invitați-l pe fostul primar să vă spună ce s-a făcut. Acea construcție s-a ridicat în acea perioadă. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală.

Moderator: Deci încă o sută de ani stăm și ne uităm la el?

Întrebați-l pe vechiul primar să vă răspundă. Nu îi întrebați pe cei care nu au făcut asta și nu au aprobat. Ca să demolăm trebuie o sentință judecătorească. Când te duci la judecător, acesta spune că nu e posibil acest lucru”, a spus primarul Emil Boc.

Dacă ați surprins un eveniment care poate deveni o știre, ne puteți scrie pe Facebook, Whatsapp (0722804093) sau pe email (office@stiridecluj.com).

Comentarii Facebook