Băcenii se plâng de parcurile închise. Cosmin Maier, viceprimarul: „Am făcut-o pentru siguranța cetățenilor”


Cetățenii din comuna Baciu se plâng de faptul că nu pot merge cu copiii în parc, deoarece acestea sunt închise. Aceștia compară situația comunei cu cea din municipiul Cluj, unde, deși rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori, parcurile sunt deschise.

Este pentru siguranța cetățenilor

Viceprimarul comunei Baciu, Cosmin Maier, a declarat pentru Știri de Cluj că parcurile sunt închise din pricina ratei de incidență, sunt închise pentru siguranța lor și nu vor fi deschise până când rata nu va scădea în comună:

Parcul este închis datorită faptului că rata de infectare cu coronavirus este peste 3 la mie în comuna Baciu. Toate parcurile sunt închise de pe raza comunei. Nu există alt motiv, decât pandemia care ne-a făcut să le închidem. Noi așa am hotărât la nivel de comună. Am făcut-o pentru siguranța lor. Atâta vreme cât și școlile sunt închise, au rămas și parcurile închise.

Parcurile sunt verificate constant atât de o firmă de pază, cât și de poliția locală:

Avem contract cu  o firmă de pază care circulă în zonă și avem și o secție de poliție care urmăresc și verifică ce se întâmplă pe raza comunei. Regulile trebuie păstrate, altfel noi vom fi cei care vom fi vinovați pentru ceea ce se întâmplă. E un parc mic”, a mai spus acesta, explicând faptul că numărul de infectări ar crește dacă ar permite zecilor de copii și de părinți să meargă în parc zilnic.

În zona parcului respectiv există discuții, deoarece sunt unii locatari care nu sunt de acord cu parcul respectiv. Îi deranjează gălăgia, într-adevăr, dar nu acela este motivul pentru care parcul este închis în acest moment. Este închis doar pentru siguranța cetățenilor.

Un nou parc va fi amenajat în Baciu

Viceprimarul a dezvăluit că odată cu stabilirea bugetului local, lucru care se va întâmpla în decursul lunii martie, se vor demara acțiuni pentru amenajarea unui nou parc, mai mare decât cel al Tineretului, în comuna Baciu.

Așteptăm să avem bugetul pentru că vom mai face un parc, care va fi mult mai mare decât cel care e în zona respectivă”, a spus Cosmin Maier.

Parcul va fi situat în zona care, cu câteva săptămâni în urmă, a fost numită de băceni groapă de gunoi, din pricina deșeurilor depozitate acolo de o firmă de construcții.


Comentarii Facebook