Controale de amploare în tot județul, în weekend. Câte amenzi s-au dat FOTO


Polițiștii din întreg județul au desfășurat, în acest final de săptămână, diverse acțiuni punctuale, preventiv-reactive, în domeniile de competență. 

Conform IPJ Cluj, au fost desfășurate activități pentru verificarea participanților la traficul rutier, de creștere a climatului de siguranță în cadrul comunității, dar și de combatere a faptelor din domeniul silvic, cu ocazia acțiunii ”Action Day-Forestry”, desfășurată la nivel național.

La data de 20 august, a.c., polițiștii clujeni au acționat pe raza județului Cluj, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu jandarmi, reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, Direcției Silvice și personal silvic cu atribuții de control/pază pe linie silvică.

Astfel, au fost efectuate 35 de controale specifice pe linia provenienței, prelucrării, depozitării, valorificării și legalității transportului materialului lemnos, fiind verificate peste 300 de mijloace de transport.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre acestea 16 pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, 87 fiind prevăzute de alte acte normative. A fost confiscată cantitatea de 155,26 mc de material lemnos.

În perioada 20-21 august a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au continuat acțiunile în vederea prevenirii infracționalității stradale, riscului rutier, precum și de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse în contextul stării de alertă.

Au fost derulate activități în zonele aglomerate, fiind controlate peste 28 de societăți comerciale.

Polițiștii au legitimat peste 60 de persoane, fiind efectuate totodată și amprentări în baza unor activități informativ-operative.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de circa 3.000 de lei.

La data de 22 august, a.c., polițiștii Serviciului Rutier și secțiilor de poliție din municipiul Cluj-Napoca au continuat activitățile inițiate în vederea creșterii educației rutiere în rândul utilizatorilor de trotinete electrice.

Circa 50 de polițiști au acționat în întreg municipiu, fiind verificate și oprite în trafic 48 de persoane care utilizau aceste vehicule. 25 dintre acestea au fost sancționate contravențional.

De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat 85 de sanțiuni contravenționale conducătorilor auto. În urma abaterilor constatate, conform normelor rutiere în vigoare, polițiștii au aplicat și măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru trei dintre conducătorii auto sancționați contravențional.

Polițiștii dejeni au acționat cu efective mărite în perioada 21 – 23 august, a.c., pentru asigurarea unui climat de siguranță optim în cadrul comunității, pe raza municipiului Dej și a comunelor arondate. Au desfășurat activități în trafic, pentru reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere, iar pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 au derulat controale în zonele cu aglomerări mari de persoane.

Au fost constatate abateri de la normele legislative privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicate peste 40 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere.

În total, polițiștii, sprijiniți în cadrul acțiunilor de jandarmi și funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Dej au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.000 de lei.


Comentarii Facebook